Op zoek naar een horloge

Ik was op zoek naar een mooi horloge dat ik aan mijn vriendin kon geven voor haar verjaardag. Het moest natuurlijk een heel mooi speciaal exemplaar zijn die direct in het oog sprong. Ik had al een juwelier bezocht die wel horloges had, maar niet heel erg veel mooie die mij direct aanspraken. Ik geloof dat als je een kado voor iemand wilt kopen het iets moet zijn dat je zelf ook graag zou willen hebben, omdat je daarmee ook iets van jezelf weg geeft en dat maakt het extra bijzonder. De horloges van de eerste juwelier die ik had bezocht spraken mij dus niet heel erg aan en daarom was ik nu bij een andere juwelier beland die wel een paar mooie horloges had die ik wel wilde bekijken. Natuurlijk speelde geld ook een rol want ik was niet bijzonder rijk, dus het moest niet een al te duur horloge worden. De mevrouw die de juwelier beheerde had de vitrine ondertussen open gemaakt nadat ik had aangegeven dat ik wel geïnteresseerd was in de aanschaf van een van haar horloges. Ik keek naar alle verschillende exemplaren en ik wees er twee aan die ik wel van dichtbij wilde aanschouwen. Ze haalde de exemplaren uit de vitrine en gaf ze aan mij.

Eén horloge was gemaakt van zilverkleurig materiaal waarvan ik niet precies kon aangeven of het ook echt zilver was, maar er was ook hout in verwerkt en dat sprak me juist zo aan. Het andere horloge was een combinatie van zilverkleurig en goudkleurig materiaal en was ook erg mooi. Ik bekeek de beide horloges aandachtig en bekeek ook het prijskaartje. Ze waren allebei wel een beetje aan de dure kant maar ook wel erg aantrekkelijk. Ik vond het horloge met het hout toch wel iets mooier maar die was ook wel iets duurder. De mevrouw vertelde me wat achtergrond informatie over de beide horloges, wat ik erg prettig vond.

Nadat ik ze een minuut in handen had gehad gaf ik de horloges weer aan haar terug en zei dat ik genoeg wist. Ik was vooral onder de indruk van het horloge dat hout in zich had maar zei dat ik nog wel even wat verder wilde kijken om te zien wat de mogelijkheden waren. De mevrouw zei dat ze dit wel begreep want een horloge was natuurlijk een bijzondere aankoop en je moest het dus wel zeker weten.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.