Plastische chirurgie tegen ouderdomsverschijnselen

We worden allemaal ouder, dat is onoverkomelijk en we kunnen er niets aan veranderen. Het ouder worden brengt ook allerlei lichamelijk processen met zich mee en die processen zullen ook een invloed hebben op ons uiterlijk. In het gezicht worden ouderdomsverschijnselen het meest zichtbaar, je krijgt rimpeltjes en huidplooien worden meer zichtbaar. Ook verliest de huid aan volume en ze wordt minder strak en elastisch. Onder invloed van de zwaartekracht kan het dan dat de huid op sommige plaatsen zal gaan hangen. Dat hoort allemaal bij het ouder worden en voorkomen is onmogelijk.

Toch kan je nog iets anders doen dan volledig je lot ondergaan. Dankzij plastische chirurgie kan je het lichaam een handje helpen om ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. Om rimpels en huidplooien weer wat gladder te strijken, is een ingreep zelfs niet nodig en kunnen botox en fillers een oplossing bieden. Heel het gezicht is hiermee te behandelen, behalve natuurlijk hangende oogleden. Als je last hebt van hangende oogleden zijn die moeilijk te negeren. Ze brengen lichamelijke klachten met zich mee zoals hoofdpijn en een beperking van het zicht. Een ooglidcorrectie bovenoogleden kan dan verlossing bieden. Het is een kleine en meestal ook goedkope ingreep waarbij het overbodige vel wordt verwijderd. Daarna is het zicht van de patiënt weer vrij en zullen de hoofdpijn klachten verdwijnen.

Bij vrouwen heeft veroudering ook gevolgen voor het decolleté. Bij het ouder worden zullen de borsten hun volume verliezen en zal de huid ook hier minder stevig woren. Dat zorgt ervoor dat de borsten meer gaan hangen. Vrouwen kunnen hier soms onderzekerheden door ondervinden, een borstlift of borstvergroting kan dat probleem oplossen en de borsten weer rond en stevig maken. Een borstlift geeft de borsten meer stevigheid maar vergroot ze niet, een borstvergroting operatie is meestal een combinatie van een borstvergroting en een borstlift.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.