Politie waarschuwt voor inbraken door gebruik sleutelkastjes

De politie in Noord- en Midden-Limburg heeft in het afgelopen tijd een tiental inbraken geconstateerd als gevolg van oneigenlijk gebruik van sleutelkastjes. Deze kastjes, voorzien van een pincode of sleutel, geven toegang tot de sleutel van een specifieke woning en worden vaak gebruikt voor woningen waarvan de bewoner(s) thuiszorg ontvangen.

Aandacht politie

Er zijn van de vele honderden thuiszorgadressen in dit gebied, tien gevallen bekend waarbij inbrekers zich voordoen als iemand van de thuiszorg of de toegang tot de sleutelkast forceren en de sleutel van een woning weten te bemachtigen. Bij deze inbraken is geen sprake van geweld en is niemand gewond geraakt.

Uiteraard heeft deze vorm van inbraak de aandacht van de politie en wordt er alert gereageerd op meldingen. De politie en Thuiszorgorganisatie zijn met elkaar in gesprek om de veiligheid te waarborgen en de inbrekers zo snel mogelijk te pakken te krijgen.

Goedgekeurde sleutelkluisjes

Daarnaast kan de burger er zelf ook wat aan doen door alleen SKG/PKVW goedgekeurde sleutelkluisjes te gebruiken en deze op de voorgeschreven wijze te bevestigen. Neem hiervoor contact op met uw slotenmaker.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De werking is simpel. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een crimineel bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden als dat is voorzien van het Politiekeurmerk. De crimineel herkent deze woning aan de goede sloten, verlichting en PKVW-raamsticker.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij met de tags , , . Bookmark de permalink.