Poncho’s ook in 2013

De poncho is in 2013 niet meer weg te denken uit de fashion scene. Sinds hun opkomst in 2011 zijn ze een vaste waarde geworden voor elke fashionista.
De poncho’s die we dit jaar mogen verwachten zijn vooral gebaseerd op de jaren 70 en staan helemaal in dienst om je gezellig en warm in te duffelen. Verwar de poncho echter niet met een lomp denken dat je even over je schouders legt, de designer hebben er dit jaar voor gezorgd dat de poncho is omgetoverd tot pure elegantie.

Tijdens de jaarlijkse catwalk défiles duikte de poncho hier en daar al op in de herfst collectie van enkele grote merken. BCBG pakte uit met een getailleerde versie beperkt tot de essentiële lijnen. Op die manier verkrijg je een zekere minimalistische look. Altuzarra toonde de

poncho dan weer eerder als een luchtige opgevulde mantel waarmee je de winterkoude kan bestrijden. Andere merken als Rag & Bone wijden de poncho dan eerder in een “hobo” tafereel en laten de ruige kant van de poncho naar boven komen. 

De diversiteit van de poncho is hiermee echter nog niet ten einde. ADAM herontdekte de roots van de poncho en bracht de poncho naar voren als een soort laken. Deze look werd nadien gevolg door merken als Band of Outsiders en Edun.

Het meest creatieve idee waar een

poncho in voorkomt is dat van Alexander Wang. Alexander Wang staat bekend om de goeroe te zijn onder de modebewuste stadvrouwen. Wat Alexander op zijn catwalk vertoont zal wellicht ook te zien zijn in het straatbeeld van elke hippe stad. We mogen ons dus verwachten aan een combinatie van de poncho en de typische bomber-jas. Deze variant van de poncho kunnen we alvast bestempelen als de nieuwe trend van 2013 met een hoofdletter T.

Ben je nog altijd niet overtuigd dat de poncho een kledingstuk is dat je simpelweg in je kast moet hebben. Hier volgen een paar tips die je wellicht zullen overtuigen.

1. De doorgewinterde winterjas zal jouw modegevoel niet meer weerspiegelen. Kiest daarom voor de poncho en laat zien dat jij weet hebt van wat in en uit de mode is.

2. Doodgewone jassen kan je terugvinden in elke winkel en zijn dus niet meer uniek. Bij een unieke persoonlijkheid pas een uniek kledingstuk. Zeg dus mainstream vaarwel en kies voor een poncho.

3. De poncho is nu ook verkrijgbaar met een kap waardoor hij net zo bestand wordt tegen de regen als een gewone jas.

4. Poncho zijn enorm stijlvol, zelfs wanneer jouw outfit onder je poncho niet om aan te zien is kom je nog als een echte fashionista voor de dag. Sommige poncho’s komen zelfs zo laag dat je niet kan zien welke outfit je onder je buitenlaag aanhebt.

Kortom: De poncho is een stijlvol en handig alternatief voor de doodgewone winterjas. Je blijft

minstens even warm en je bent beschut voor de regen, maar niettemin stijlvol. Leg die oude jas dus maar aan de kant en volg de grote modehuizen naar een stijlvol 2013.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Mode en Kleding met de tags . Bookmark de permalink.