Re-integratie na overspannenheid

Ben jij overspannen geweest of heb je zelfs een burn-out gehad? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de re-integratie voor je weer daadwerkelijk aan het werk gaat. Dit kan er voor zorgen dat het niet nog een keer gebeurd, en tevens dat het zo soepel mogelijk verloopt.

Re-integratie op het werk
De gevolgen van overspannenheid en een burn-out kunnen erg groot zijn. Het lichaam moet zich weer helemaal opnieuw opladen. Hiervoor is veel rust en ontspanning nodig. Op deze manier kan het lichaam zich opladen, en weer klaar worden gemaakt voor het verrichten van werkzaamheden. Wanneer je overspannen bent geweest, is het van belang om na te denken over de re-integratie op het werk.

Door dat men zich goed voorbereid, en weet waar het fout is gegaan, kan een herhaling van de klachten worden voorkomen. Ga bij jezelf op zoek naar de oorzaak van het probleem. Was de druk op het werk te groot, zijn de werkzaamheden boven jouw kunnen of was het slechts een eenmalige drukke periode? Door deze vraag te beantwoorden kan het opnieuw ontstaan van overspannenheid voorkomen worden. Het is dan ook belangrijk om het hier met jouw baas of leidinggevende over te hebben.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.