Scheiden of blijven; een soms duivels dilemma

Je wordt verscheurd door verstand en gevoel. Je bent al tijden bezig met de vraag of je moet blijven of beter kan gaan scheiden. Een van de zwaarste vragen en keuzes in het leven. Het is veel gemakkelijker om ‘ja’ te zeggen dan iemand te vertellen dat je niet langer bij hem of haar kan blijven. Vaak worstel je alleen met deze vraag en ga je over en over dezelfde gedachtencirkeltjes af. Je komt er niet uit. Wat te doen? Hoe moeilijk het ook is maar je moet er echt met je partner over gaan praten. Hierdoor kan het twee kanten op gaan. Welke kant het ook is; je moet dit samen doen. Dus raap al je moed bij elkaar en maak je dilemma kenbaar. In deze blog geven wij meer informatie die je kan helpen bij deze moeilijke keuze, scheiden of blijven.

Haal alles uit de kast om te redden

Het lijkt moeilijk maar het is makkelijker bij elkaar te blijven en te werken aan de relatie dan te gaan scheiden. Bij scheiden komen zoveel dingen kijken; waarschijnlijk heb je meer dan de helft nog niet in beeld. En vooral als er (minderjarige) kinderen in het spel zijn is de stap om te gaan scheiden een immense. Bij scheiden met kinderen, scheiden beide levens nooit helemaal. Besef dat je in dat geval nooit helemaal los komt van elkaar. Kinderen krijgen van een scheiding altijd een tik mee; zij zijn de weerloze in jullie verhaal.

In goed fatsoen scheiden

Hebben jullie echt alles uit de kast gehaald om samen verder te kunnen maar lukt het toch niet? Is er te veel kapot dat lijmen niet gaat? Willen jullie toch een scheiding aanvragen? Probeer dit dan in goed overleg te doen en neem een mediator in de arm. Blijf in gesprek, probeer – hoe moeilijk ook – objectief te blijven, kom voor je rechten op maar gun de ander ook wat. De dialoog is de beste en gezondste manier om van elkaar afscheid te nemen. Trouwen ging in goed fatsoen, dan moet scheiden dat ook kunnen.

scheiden of blijven

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.