Schoonmaak is topsport

Steeds meer zien we dat er klachten komen over de schoonmaakbranche. Vakantiehuisjes die niet volledig schoon zijn, treinen die vies zijn en openbare toiletten met slechte hygiëne. Niet heel verwonderlijk van schoonmakers hebben het zwaar. Te zwaar naar onze mening. De werkdruk is te hoog en daar lijdt de kwaliteit onder.

Te hoge werkdruk

Zoals gezegd, de werkdruk is te hoog. FNV Bondgenoten is al meerdere malen opgekomen voor de belangen van schoonmaakbedrijven. Echter resulteert dit nog niet in een verbetering van de werksituaties.

Stakingen door schoonmakers

We zien het vaak in het nieuws. Stakende schoonmakers die strijden voor betere werkomstandigheden. De laatste tijd worden ze steeds meer gesteund door grote bedrijven in Nederland. ‘Schoonmaak is een vak en bij iedere vak hoort een gezonde werkdruk’, zo stellen de bedrijven.

Reden van stakingen

De achterliggende reden van de stakingen door schoonmaakbedrijven en schoonmaakpersoneel komt doordat er een prijzenoorlog gaande is in de schoonmaakbranche. Extreme concurrentie zorgt voor onaanvaardbare werksituaties. Bedrijven en instanties maken daar graag misbruik van door voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten. Zo is zelfs doorbetaling bij ziekte niet meer vanzelfsprekend in deze sector. Hoog tijd dat hier dus verandering in komt. Wij steunen in ieder geval alle werkende schoonmakers in Nederland! Samen strijden voor een betere werkomgeving is het uiteindelijke doel. De schoonmakers vragen geen absurde zaken, maar gewoon basisregelingen voor een beter werkklimaat.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Maatschappij met de tags , , . Bookmark de permalink.