Slim en handig agendabeheer

Slim agendabeheer kan een hoop stress in je dagelijks leven schelen en de juiste balans brengen in de zaken die je moet doen en regelen. Tegenwoordig zie je steeds meer plaatsvervangers voor agenda’s zoals allerlei ingewikkelde managementprogramma’s en takenlijsten, terwijl een agenda met een slim agendabeheer dé basis en houvast is als je snel en efficiënt wil blijven werken.

We hebben een aantal richtlijnen op een rijtje gezet van zaken die sowieso in je agenda thuishoren en die zorgen voor een goed en duidelijke structuur in je workflow.

  • Vergadering en afspraken met sociale contacten en verhoudingen: deze afspraken hebben meestal een begin –en eindtijd en horen dus vanzelfsprekend in een agenda thuis. Bewaar deze afspraken niet alleen in je hoofd, want dit zorgt voor een hoop stress.
  • Creëer tijdblokken in je agenda: geef prioriteit aan zaken die écht moeten gebeuren naast alle afspraken en vergadering, zodat deze niet worden overspoeld door andere dingen die voorbij komen vliegen.
  • Pauzes: zijn evenzo belangrijk. Je zult zien dat als je de pauzes in gaat plannen en ze deel uit gaan maken van je agendabeheer, je ook daadwerkelijk hier de tijd voor gaat nemen en het rust creëert die je even nodig hebt.
  • Tijd voor jezelf: ook een hele belangrijke. Neem de tijd om te sporten, koken en met andere hobby’s bezig te zijn.
Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.