Soorten printers

Voor een bedrijf is het essentieel om in het bezit te zijn van een printer, zonder een printer  kan je gewoon onmogelijk werken. Daarom gaan we hier een aantal soorten printers even op een rijtje zetten zodat jij een beter beeld krijgt over welke printer voor jou geschikt is. De meest bekende printers zijn de continuous inkjet printers en de laserprinters.  Maar je hebt ook alternatieven zoals Hot foil printers, DOD printers en tht printers.

Hot foil printer

Deze printers worden meestal gebruik voor commerciële doeleinde en is ideaal voor een soort 3D beeld te verkrijgen.  Een hot foil printer maakt gebruikte van warmte om metaal folie op een oppervlakte over te dragen.   Voorbeelden  waar ze deze  printer voor gebruiken zijn voor iets op potloden, servetten of foto’s  te zetten.  Deze printers worden veel gebruikt bij bedrijven die in de bruiloft sector zitten en fotostudio’s.

Tht printer

Dit het digitaal printen waar men een beeld drukt op  thermisch papier, hier  gaat men het beeld selectief verwarmen  en word vervolgens op het papier gedrukt.   Deze printers worden ook meestal voor commerciële doeleindes gebruikt. Bijvoorbeeld het printen van iets op tankstation pompen, vouchers voor in speelautomaten en printer dingen op informatie kiosken.

Laser printer

Deze soort printer drukt een tekst of afbeelding op papier en maakt gebruik van toner.  Het onderhouden van deze printers ligt een stuk lager dan bij inkjet printers omdat hier geen spuitmondjes verstopt kunnen geraken.  Het nadeel van deze printer is dat er  hoge elektrische spanningen zijn waardoor de kwaliteit van de dingen die je afprint sterk achteruit kan gaan.

Inkjet printer

Deze printer maakt gebruikt van gewoon inkt die men op het papier sproeit. Deze is veruit de meest gebruikt printer door zowel bedrijven als gewoon door mensen bij hun  thuis. De aankoop van deze printers is goedkoop maar  dit word weer gecompenseerd door de hoge prijzen die je voor de inkt betaald.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.