Spectaculaire uitbraak gevangenen in Paasloo

Paasloo – Afgelopen zaterdag heeft er een spectaculaire ontsnappingspoging plaatsgevonden vanuit een gevangenentransport in het Overijsselse Paasloo. De zwaarbeveiligde bus vervoerde op dat moment vierentwintig gevangenen, die onderweg waren naar verschillende penitentiaire inrichtingen in het land. Tijdens de tussenstop in de bosrijke omgeving ging het helemaal mis.

De bezoekers van restaurant ’t Binnenhof in Paasloo belanden van het ene op het andere moment midden in een van de meest spectaculaire ontsnappingspogingen van de afgelopen jaren. Na de gebruikelijke tussenstop, waarbij de gevangenen de benen kunnen strekken en een kleine maaltijd nuttigen, werden alle gedetineerden volgens de vaste procedure weer vastgezet in de bus. Vlak voor dat zij hun reis zouden vervolgen wisten een aantal gevangenen los te komen uit hun cel. Toen zij ook de deur van de bus wisten te openen werd de omvang van het incident duidelijk.

Uiteindelijk gingen alle vierentwintig gevangenen op de loop, waarbij zij in kleine groepjes richting het naastgelegen bos renden. De aanwezige cipiers konden niet voorkomen dat zij een groot deel van de voortvluchtigen uit het oog verloren. Gelukkig bleek een vlucht door het bos allerminst een eenvoudige opgave, waardoor achttien gevangenen na een uur weer werden ingerekend. Van de overige zes ontbreekt op dit moment ieder spoor. Over de identiteit van deze personen is op dit moment nog niets bekend.

Terwijl het onderzoek nog in volle gang is melden een aantal getuigen dat zij aan de andere kant van het bos een verdacht zwart busje met draaiende motor hebben zien staan. Ditzelfde voertuig is later in de nabije omgeving gesignaleerd, terwijl deze met hoge snelheid richting de A32 reed.

Bronnen melden dat er een onderzoek is gestart naar één van de cipiers, maar dit is door de autoriteiten vooralsnog niet bevestigd. Morgen staat er een persconferentie op het programma waarbij ook het signalement van de daders openbaar wordt gemaakt.

Voor meer informatie:

Escapegame Prison Break Paasloo

Bekijk de teasers:

https://www.youtube.com/watch?v=XbxYdI-2S
https://www.facebook.com/prisonbreakpaasloo/videos/

Onderscheidend en vernieuwend:
-Hele jaar door te spelen
-Combinatie indoor (gevangenisbus) en outdoor Paasloërbos
-Te spelen vanaf 10 t/m 28 personen tegelijk
-Gevangenistransport

contact@prisonbreakpaasloo.nl
www.prisonbreakpaasloo.nl

Contactpersonen:
Wilco Verschuren (06-37152232) of
Dennis Mulder (0561-820222)

Dit bericht is geplaatst in Entertainment en Muziek. Bookmark de permalink.