Sportuitrusting voor je nieuwe sport

Een nieuwe sport proberen is altijd leuk! Je kan er veel plezier aan beleven, het houdt je actief en het kan nog op eender welke leeftijd. Wanneer je een nieuwe sport gaat uitproberen, heb je er ook bepaalde benodigdheden voor nodig. In dit artikel zullen we overlopen wat je allemaal nodig hebt voor de drie meest beoefende sporten in Nederland. Zo krijg je een duidelijk overzicht van welke aankopen en investeringen je zal moeten doen voor je nieuwe sport. Natuurlijk kan je nog steeds zelf beslissen hoe hoog de prijs van je sport outfit zal zijn, je kan voor goedkopere merken of net voor duurder sportmateriaal kiezen.

Voetbal

Voor voelbal heb je een volledige voetbal uitrusting nodig: een tenue van de club waarbij je zal gaan spelen (dus een shirtje en een broekje), sportkleren om in te trainen en goede beschermende voetbalkousen. Bij sommige clubs is het ook verplicht om scheenbeenbeschermers te dragen. Wat nog essentieel is, zijn goede voetbalschoenen. Voor zaalvoetbal zijn dat voetbalschoenen voor binnen, voor buitenspel zijn dat schoenen met studs aan.

Tennis

Voor tennis is het vooral een goede tennisracket kopen erg belangrijk. Er is een groot en variƫrend aanbod aan tennisrackets. Je kan er zowel goedkope voor beginners vinden, dat is handig als je nog niet zeker bent of het je zal liggen, als tennisrackets van een zeer goede kwaliteit om competitie mee te spelen. Daarnaast heb je ook tennisschoenen nodig. Goede tennisschoenen geven ondersteuning aan de voet, zijn schokabsorberend en zijn aangepast aan de baansoort. K-Swiss tennisschoenen zijn er in een groot aanbod voor zowel mannen als vrouwen.

Hockey

Ook voor hockey is er een belangrijke basis benodigdheid: een stevige hockeystick. Indien je bij een club speelt, zal je waarschijnlijk ook het clubtenue moeten aanschaffen. Hockeyspelers dragen ook steeds vaker een handschoen aan het hand waarmee ze spelen om hun grip de verstevigen en hun hand te beschermen.

Dit bericht is geplaatst in Sport en Spel. Bookmark de permalink.