Steeds meer vraag naar communicatietrainingen

In tijden van crisis vinden de eerste bezuinigingen vaak plaats op de communicatieafdelingen, omdat men de meerwaarde van goede communicatie niet altijd inziet. Toch zie je dat de vraag naar (en het aanbod van) communicatietrainingen- en cursussen meer toeneemt. Komt men er dan toch achter dat communicatie juist in tijden van crisis belangrijk is?

Waarom is een communicatie cursus interessant?

Voor zowel in werk- al privésituaties kan het volgen van een communicatie cursus zeer effectief zijn. Wil jij dat collega’s of je partner je beter begrijpt? Wil je beter omgaan met lastige situaties? Wil je verschillende stijlen van communicatie kunnen toepassen en de valkuilen in jouw communicatie aanpakken? Met een communicatie cursus leer je effectief communiceren.

Steeds meer werkgevers zien in dat een communicatie cursus voor hun werknemers kan leiden tot gemotiveerdere werknemers die geloven in hun kwaliteiten en ze daardoor beter uit de verf kunnen laten komen.

Verandering rol communicatieprofessionals

Met deze ontwikkeling verandert ook langzaam de rol van communicatieprofessionals. Waar een communicatieprofessional eerder alle communicatie-uitingen vaak zelf verzorgde, is het nu de taak om het communicatiebewustzijn bij collega’s te vergroten. Iedere werknemer is in principe een visitekaartje van het bedrijf waar hij of zij werkt. Goede communicatievaardigheden van werknemers kan een positief effect hebben op het imago van een organisatie en de werksfeer.

Dit bericht is geplaatst in Overig met de tags , . Bookmark de permalink.