Stormschade Nederland bedraagt 95 miljoen euro

De stormen die over Nederland hebben geraasd hebben in totaal een kleine 95 miljoen euro aan schade opgeleverd. Dat maakte het Verbond van Verzekeraars bekend eerder deze week. Veel schade kwam door ontwortelde bomen waardoor ook leidingen sprongen en lekkages ontstonden.

Windhoos richt meer schade aan

Nadat de schade van vorige week maandag in kaart was gebracht was het afgelopen zondagmiddag weer raak in Wij bij Duurstede. Een windhoos veroorzaakte daar grote schade voor zowel bedrijfspanden als woningen. Dakpannen vlogen in het rond en er zijn ook weer veel ruiten gesneuveld door rondvliegende objecten en ontwortelde bomen. De glaszetters, daklekkage specialisten en klusbedrijven draaien overuren om alles weer zo snel mogelijk te herstellen voor de bewoners en eigenaren. Gelukkig raakte niemand gewond tijdens de storm.

Zwaarste storm sinds 1976

Niet elke dag hebben we te maken met stromen zoals de afgelopen tijd. De storm van vorige week maandag was de zwaarste storm sinds 1976! In het Waddengebied werd op een gegeven moment zelfs windkracht 12 gemeten. Uitzonderlijk voor Nederlandse begrippen.

Nummer 2 aller tijden

Het schadebedrag van 95 miljoen euro levert deze storm een nummer 2 positie op. Hierbij moet vermeld worden dat stormschade pas vanaf 2006 goed in kaart is gebracht. De lijst is dus nog vrij klein. Op 18 januari had Nederland het nog zwaarder te verduren met een stormschade van 214 miljoen euro!

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Overig met de tags , , , . Bookmark de permalink.