The break-fast and furious shake!

Start de dag met een … shake! (maar ook met een lach)

Ontbijt, soms slaan we het wel eens over.

We horen het vaak: het is de belangrijkste maaltijd van de dag, je mag dat niet overslaan. Ontbijten als een keizer, lunchen als een burger en dineren als een bedelaar.

Jaja, ik hoor het vaak!

Maar toch lukt het mij niet altijd om s morgens te ontbijten. Zeker als ik vroeg op moet voor mijn werk en ik al niet veel tijd heb omdat ik iets te lang op de snooze knop heb gedrukt.

Vaak neem ik dan een slok water en zeg ik: mijn maag is nu tenminste niet meer leeg!

Maar het nadeel daarvan is dat mijn dag enorm traag op gang komt. Ik had van in het begin van mijn dag al zeer weinig energie, waardoor ik altijd al zeer snel moe was.

Hoewel ik dit besefte, slaagde ik er nog altijd niet in om te ontbijten. Die extra 10 minuten in mijn warme nest waren mij toch iets meer waard.

Tot ik enkele makkelijke methodes leerde kennen die zowel voedzaam, snel, makkelijk en lekker waren. Ideaal voor mij, die liever 10 min langer bleef liggen, dan te ontbijten.

Ik introduceer u, mijn snelle variant op het ontbijt: the break-fast and furious shake!

  • 1 rijpe banaan

  • 1 appel (met of zonder schil, maakt niet veel uit)

  • 3 handvol blauwe bessen (diepvries mag ook hoor)

  • 250 ml soja melk (of drink yoghurt of melk, wat je zelf verkiest)

  • 2 el chiazaad (te verkrijgen in de supermarkt of natuurwinkel)

 

  • voor de sporters en de proteïne fanaten onder ons: je kan er ook 1 hoeveelheid van je proteïne poeder bij doen. 2 vliegen in 1 klap!

Doe alles in de blender en KLAAR!

Als je de shake te vast vind, kan je er gerust wat vloeistof (sojamelk of melk) aan toevoegen.

 

Het mooiste van al is, je kan het de dag ervoor klaarmaken. Zo kan je nog eens extra op die snooze-knop drukken! 😉

Deze shake is een voedzaam en rijk ontbijt waarmee je wel een eindje weg kan. Het is lekker en gezond en geeft je de energie die je overdag nodig hebt. Zonder daarbij een energie overdosis te veroorzaken.

Waarom deze ingrediënten goed voor je zijn?

Bananen geven enorm veel energie. Ze bevatten veel verschillende soorten koolhydraten die het lichaam langzaam van energie voorziet. Je kan dus langer blijven presteren. Gaan met die banaan dus!

Een appel … moet ik dit serieus nog uitleggen waarom dit goed voor je is? An apple a day …

Blauwe bessen hebben een bloedzuiverende werking. Ze zijn goed voor je ogen en geheugen. Ideaal om dus met een fris hoofd de dag te beginnen.

Ciazaad krijgt vaak de stempel van superfood omdat ze boordevol goede voedingseigenschappen zitten die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Zo zou het een natuurlijk hulpmiddel zijn tegen diabetes type 2. Hier wil ik wel even het gezond verstand benadrukken. Dergelijke aandoeningen zoals diabetes kan je uiteraard niet behelpen met een zaadje en is dus een ondersteuning voor een medische behandeling en niet omgekeerd.

Ciazaad geeft je ook een langdurig verzadigd gevoel, wat je zin naar voedsel tussendoor onderdrukt. Goed voor de lijn dus en een enorme kickstarter van de dag!

Het nadeel van ciazaad in een shake is dat de zaadjes tussen je tanden kruipen. Poets dus daarna goed je tanden om dit te verhelpen. Neem je de shake mee in de auto voor onderweg? Kauwgom will do the trick!

 

Ben je benieuwd naar varianten op deze shake? Schrijf je dan zeker in voor onze mails. Zo ontvang je niet alleen de receptjes, maar ook nog tal van andere gezondheidstips en mijn rapport dat ik gratis en voor niets aanbied!

Op jou gezondheid!

 

Jolien

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken met de tags , . Bookmark de permalink.