Tips om je dakkoffer het best te bevestigen

De wintervakantieperiode komt er weer aan. Dat betekent dat de skiën weer tevoorschijn getoverd mogen worden en dat de skijassen weer uit de kast getrokken mogen worden. De wintersport kan beginnen, maar niet voordat de dakkoffer gemonteerd is op de auto. Dit kan nogal een flinke klus zijn. Daarom vind je in dit artikel een aantal tips die je goed kan gebruiken tijdens het bevestigen van je dakkoffer en de dragers.

Tip 1: Zet de dakkoffer vast met twee personen. Een dakkoffer vast zetten in je eentje gaat je niet lukken. Tenzij je twee paar armen hebt. Het belangrijkste van het vastzetten van de dakkoffer is dat hij perfect in het midden zit. Om goed af te kunnen meten zal je echt een tweede persoon nodig hebben.

Tip 2: Houdt rekening met andere gewichten. Je auto heeft een bepaalde daklast, deze zal ongeveer 80 kilo zijn. Dat betekent niet dat je bagage 80 kilo kan zijn. De koffer zelf, en ook de dragers wegen flink wat. Gemiddeld weegt de koffer zo’n 15 tot 20 kilo en de dragers zullen ook al snel zo’n 10 kilo wegen. Dat betekent dus dat je bagage nog maar 50 kilo mag wegen.

Tip 3: Stop zware spullen in de kofferbak, niet in de dakkoffer. Het is belangrijk dat het zwaartepunt van je auto onderin blijft. Stop dus geen zware spullen in de dakkoffer, dit kan gevaarlijke situatie veroorzaken omdat het zwaartegewicht van de auto niet onderin, maar bovenin zit.

Tip 4: Verdeel het gewicht. Stop ongeveer 50% van het gewicht tussen de dragers, 25% in de neus en 25% achterin. Zo blijft de dakkoffer stevig op het dag liggen zonder te veel te kunnen bewegen.

Tip 5: Gebruik voldoende bevestigingsmateriaal. Zorg ervoor dat je de dragers goed monteert en de koffer stevig dicht maakt. Gebruik desnoods extra moeren en schroeven om er zeker van te zijn dat de koffer goed dicht zit en vast zit om ongelukken te voorkomen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.