Trends in 2013: steeds meer mannen in een overhemd

Nu de lente en de zomer voor de deur staan wordt er steeds meer gesproken over de modetrends die we dit jaar zullen zien. Wanneer de winterjassen opgeborgen kunnen worden en de sjaals en handschoenen de kast in kunnen, zullen we het échte modebeeld weer gaan terugzien. Opvallend is dat we steeds meer mannen in een overhemd gaan zien, zowel prive als zakelijk.

Wanneer de zon weer tevoorschijn komt zal het overhemd zijn intrede doen in het straatbeeld. Althans, een overhemd is natuurlijk al jarenlang een onderdeel van het modebeeld over de hele wereld – maar trendwatchers voorspellen dat dit jaar nog meer dan anders het overhemd te zien zal zijn, in alle kleuren, vormen en designs. Onze Italiaanse overhemden zullen daar ook zeker deel van gaan uitmaken.

Prive

Was een overhemd lang geleden alleen maar weggelegd voor zakenlieden, dat is zeker niet meer het geval. Ook prive dragen we steeds vaker een overhemd, met korte of met lange mouwen, in een effen kleur of met een opvallende print – het kan allemaal. Dit jaar zal dat dus alleen maar gaan toenemen.

Zakelijk

Uiteraard zal dit voor zakelijk gebruik ook niet gaan afnemen. Pakken worden gedragen met nette Italiaanse shirts om representatief voor de dag te komen. Deze groep dragers is natuurlijk ook minder onder invloed van het huidige modebeeld, een overhemd is zakelijk altijd een goede keuze en dat zal ook niet snel gaan veranderen.

Over Camizza

Camizza is een Nederlands modelabel, opgericht in 2010, met een grote voorliefde voor de Italiaanse stijl. “Made in Italy” is voor ons geen loze kreet, maar een zeer bewuste keuze voor kwaliteit, stijl en elegantie.
De overhemden worden met grote zorg uitsluitend in Italie (bij modestad Milaan) met de hand vervaardigd.

Dit bericht is geplaatst in Mode en Kleding. Bookmark de permalink.