Uw winkel zal nooit meer hetzelfde zijn

Als retailer is het enorm belangrijk dat uw winkel goed voor de dag komt. U wilt graag dat mensen bij u naar binnenkomen, uw assortiment bekijken en uiteindelijk een gewenst product bij u afnemen. Om een succesvolle retailer te worden en te blijven is het belangrijk dat een aantal factoren tot in de puntjes zijn verzorgd. Twee van deze belangrijke punten zijn:

1. Huisstijl
2. Experience

Hieronder vertellen we u iets meer over het belang van deze twee punten.

Huisstijl
De huisstijl is één van de meest belangrijke punten als het gaat om een succesvolle winkel. Onder de huisstijl vallen bijvoorbeeld kleur, logo, kleding van personeel, belichting en presentatie van producten. Een huisstijl ontwerpen is niet voor iedereen weggelegd en als retail ondernemer kunt u altijd terecht bij een zogeheten retaildesigner. Wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar een retaildesigner Limburg, zult u bijvoorbeeld Cr33mers tegenkomen waar u onder andere uw huisstijl kunt laten ontwerpen.

Waarom is de huisstijl zo belangrijk?
Een huisstijl zorgt ervoor dat men uw winkel herkent. Uw logo, uw uniform, de kleuren van uw winkel en reclamemateriaal. Het speelt allemaal een rol in herkenning. Daarnaast beïnvloed het uw imago, maar speelt weerspiegelt uw huisstijl ook hoe duur u bent. Zorg er dus voor dat uw huisstijl goed bij uw prijs en bij het imago dat u uit wil stralen past. Ook daar kan een retaildesigner u prima bij adviseren.

Experience
Het tweede, maar ook zeer belangrijke punt, is experience (ervaring). Niet alleen de ervaring van u als retailer speelt een rol, ook de ervaring van de retaildesigner speelt een enorm grote rol in het realiseren van een succesvol imago. Zo moet u rekening houden met een aantal vraagstukken, denk aan:

● Hoe goed bent u te bereiken?
● Weten mensen waar u zit en is het eenvoudig voor nieuwe klanten om uw winkel te vinden?
● Komen mensen uit zichzelf binnen of stoppen mensen om in uw etalage te kijken?
● Waar zit u gevestigd en in hoeverre heeft dat invloed op het succes van uw winkel? Hoe kan uw locatie in uw voordeel worden gebracht?

Legitieme vragen die u constant aan uzelf en/ of aan uw retaildesigner moet vragen om uw winkel draaiende en succesvol te maken en te houden. Wederom aspecten die u prima met uw retaildesigner kunt overleggen.

Zoals u zich wellicht voor kunt stellen hangen er diverse zaken samen met het succes van uw winkel. Niet alleen de kwaliteit van uw producten zijn belangrijk of de service die u verleent zijn belangrijk voor succes. Ook de uitstraling van uw winkel is één van de belangrijkste onderdelen van een succesvolle winkel. Natuurlijk spelen service van u en uw personeel en kwaliteit van de producten een belangrijke rol. Echter kunnen uw producten nog zo goed zijn en uw service nog zo uitgebreid, wanneer u geen klanten trekt zullen maar weinig mensen uw service genieten.

Als u zelf niet precies weet hoe u moet beginnen of als u niet precies weet hoe u uw ideeën moet vertalen naar een goed werkende en herkenbare huisstijl. Dan kunt u altijd de hulp van een retaildesigner zoals bijvoorbeeld Cr33mers inschakelen. Uw winkel zal nooit meer hetzelfde zijn.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken met de tags , , . Bookmark de permalink.