Vakantie vieren op een camperplaats in Limburg

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor te gaan kamperen op een camperplaats in Limburg. Vakanties in eigen land winnen snel aan populariteit. Limburg is veruit de populairste provincie. Veel Nederlanders waarderen de sfeer, de horeca en de natuur in de provincie. Zo trekken de bos- en heidegebieden in de zuidelijke provincie ieder jaar weer miljoenen bezoekers. Dit zijn grotendeels kampeerders. Zij hebben ontdekt dat er in Nederland genoeg te zien valt en dat het vaak ook nog een stuk goedkoper is dan kamperen in het buitenland. Steeds meer van deze kampeerders hebben geen caravan meer bij, maar een camper. De camper verovert langzaam Nederland. Ook in Limburg kunt u met gemak een camperplaats vinden op één van de vele campings.

De camper verslaat de caravan

Nederland staat bekend als een caravanland. Zodra de zomervakantie begint, haakt iedereen massaal de caravan vast aan de auto en gaat op reis. De laatste tijd begint dit echter te veranderen. De camper wint steeds meer aan populariteit. Een camper heeft dan ook vele voordelen ten opzichte van een caravan. Ten eerste heeft u een vervoersmiddel en vakantieverblijf in één. Geen gedoe meer met een caravan die aan de auto bevestigd moet worden. Daarnaast heeft u onderweg al toegang tot alle faciliteiten. Ook kunt u met een camper arriveren op een camperplaats, in bijvoorbeeld Limburg, wanneer u maar wilt. Met een caravan bent u gebonden aan aankomst- en vertrektijden. En als u genoeg heeft van de camperplaats gaat u gewoon gelijk door naar de volgende. Het is dus helemaal niet zo gek dat er steeds meer campers worden verkocht in Nederland.

Meer camperplaatsen in Nederland

Natuurlijk spelen ook steeds meer campings in op de toenemende populariteit van de camper. Naast caravanplaatsen hebben veel campings tegenwoordig ook camperplaatsen. Dit zijn plaatsen waar de camper gemakkelijk op kan worden geparkeerd. Ook in Limburg is een toename te zien. Steeds meer campings proberen toeristen met campers naar zich toe te trekken. In Limburg vindt u dan ook gemakkelijk een camperplaats waar u een tijdje kunt verblijven. Probeer het zelf ook en ga met uw camper op vakantie in Limburg.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Reizen en Vakantie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.