Vermogensbeheer in Belgie

België kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen? doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

BELGACOM CIJFERS
De cijfers die Belgacom publiceerde over het tweede kwartaal wijzen op verbeterde resultaten en de schatting voor de fair value kan waarschijnlijk omhoog. Toch zijn de aandelen nu overgewaardeerd. Dat concludeert Allan Nichols, analist van Morningstar, in een reactie op de kwartaalcijfers. ‘De tweedekwartaalcijfers van Belgacom wezen erop dat de groei bij het bedrijf zich voortzet. De omzet kwam in het tweede kwartaal 4 procent lager uit. Wij verwachten voor het hele jaar een daling van 7,6 procent.

Kostenbesparingen; Over de toekomst van het bedrijf zegt de analist: ‘Dankzij veranderingen in de wetgeving voor de Belgische telecommarkt verwachten wij dat de concurrentie voor Belgacom erg groot zal blijven. Deze moeilijke omstandigheden zullen naar onze verwachting doorzetten.’ Morningstar verwacht dat deze omstandigheden ervoor zullen zorgen dat er minstens tot en met volgend jaar geen omzetgroei zal zijn. ‘Anderzijds heeft het bedrijf ons wat betreft kostenbesparingen positief verrast en is de EBITDA-marge verbeterd naar 28,8 procent.’
Outlook; Nichols wijst erop dat Morningstar zijn outlook voor het aandeel zal heroverwegen. ‘Hierbij spelen met name de sterke resultaten de divisie International Carrier Services een rol’, aldus de Morningstar-analist. Ook de marges doen het beter dan waar Nichols op had gerekend. De analist verwacht daarom de schatting voor de fair value van het aandeel licht te verhogen. Al zijn de aandelen op basis van de huidige koers volgens Nichols overgewaardeerd.

Dit bericht is geplaatst in Financien met de tags , , , . Bookmark de permalink.