Voorbereid op vakantie

Ga je op vakantie naar het buitenland. Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de buitenlandse regelgeving. In veel landen zijn er namelijk andere regels dan in Nederland. Een van de dingen die in het buitenland soms anders is, is dat het in sommige landen is verplicht om bepaalde attributen in je auto mee te nemen.

Zo is een auto verbanddoos één van de dingen die je verplicht bij je moet hebben. Soms moet je ook een schuimblusser meenemen. Een ander frequent voorbeeld is het bij je hebben van een veiligheidshesje. Dit is een ding dat is steeds meer landen wordt verplicht. In Nederland hebben wij het dan nog makkelijk. Wij hoeven alleen een gevarendriehoek, een hamer om de ruit in te slaan en een gordel door te snijden en een reserveband bij ons te hebben. In Frankrijk is het zelfs verplicht om een alcoholtester bij je te hebben. De Franse politie was het zat om verantwoordelijk te zijn voor de spullen voor een alcoholcontrole en hebben daarom de mensen verantwoordelijk gemaakt voor hun eigen alcoholcontrole. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de spullen van de politie niet meer kapot gaan, zoals in Nederland soms gebeurd wanneer iemand zoveel heeft gedronken dat het blaasapparaat het niet meer aankan.

Zo zijn er in verschillende landen verschillende regels over wat je allemaal bij je moet hebben. Een goede website waar je dit allemaal kunt zien is die van onze eigen ANWB. Zij zetten de meest uiteenlopende dingen over verschillende landen op een rijtje en helpen zo Nederlandse vakantiegangers aan de nodige informatie. Echter kunnen zij ook niet alles doen. Een andere partij waar je meestal bij terecht kunt is de reisorganisatie. Deze heeft vaak ook veel informatie over de dingen die je in het betreffende land tegen kunt komen. Het maakt uiteindelijk niet uit waar je je laat inlichten. Als je er maar voor zorgt dat je op de hoogte wordt gebracht van de situatie in het land waar je naartoe gaat.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.