Voordelen van een loopbaancoach

We staan er wellicht niet altijd bij stil maar de tijd die je besteed aan je werk is een groot deel van je leven. Het is daarom belangrijk dat je een baan hebt of zoekt die écht bij je past en aansluit op jouw kwaliteiten. Een loopbaancoach zou je hierbij kunnen helpen. Steeds meer mensen maken gebruik van een loopbaancoach om zo de juiste stappen te zetten in zijn of haar carrière.

Werk moet leuk zijn

Natuurlijk zijn er dagen dat het even echt niet meezit op het werk, maar die hebben we allemaal wel eens en dat is heel normaal. Maar als je steeds vaker het gevoel krijgt dat je werk teveel energie kost i.p.v. energie oplevert, dan zit je op de verkeerde werkplek. Het werken moet leuk zijn, je moet er energie van krijgen en er voldoening uit kunnen halen. Mis jij dit? Ga dan eens om tafel met je direct leidinggevende of een loopbaancoach.

Keuzes durven maken

Dit klinkt wellicht makkelijk maar de meeste werknemers durven niet de juiste keuzes te maken die echt bij hun passen. Dit komt omdat we vaak kiezen voor zekerheid. Gedachten van ‘ik heb nu een vast inkomen’, ‘kan ik wel beter krijgen?’ en ‘ach…ik moet niet zeuren, ik heb tenminste een baan’. In de werkelijkheid houd je jezelf voor de gek en ga je door op de automatische piloot. Zou je eigenlijk niet gewoon een eigen bedrijfje willen beginnen of in een totaal andere markt werkzaam willen zijn? Wees eerlijk tegen jezelf en durf keuzes te maken!

Hulp van een loopbaancoach

Zoals de titel van dit artikel al aangeeft is het inschakelen van een loopbaancoach belangrijk om de juiste stappen te zetten in jouw carrière. Je gaat samen met de loopbaancoach op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten. Deze worden vervolgens gekoppeld aan het werkveld waar jij jouw kwaliteiten echt kunt benutten.

Loop jij dus rond met het plan om totaal iets anders te doen of een wijziging in je carrière aan te brengen? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Schakel dan de hulp in van een loopbaancoach!

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk met de tags , . Bookmark de permalink.