Wat als je vloeistof gemorst hebt op uw laptop?

We kennen het allemaal wel, we drinken graag een koffie of cola terwijl we rustig aan het werk zijn op de computer, maar plots slaat het noodlot toe en mors je uw kop of glas over uw laptop. Wat moet je doen in dit geval? Is uw laptop dan hopeloos verloren? Dit laatste gaat absoluut niet altijd op, ook hoef je niet onmiddellijk een computer hersteller te contacteren hiervoor, ma doorloop je best de stappen die ik beschrijf in dit artikel.

Morsen op laptop

In dit artikel geef ik kort enkele tips wat je kan doen wanneer je een vloeistof over uw laptop morst. De algemene regel geldt: sla niet in paniek, maar ga doordacht te werk en doorloop volgende stappen om de minste kans te hebben op totale vernieling van uw laptop.

Een eerste stap waar u dient op te letten is onmiddellijk na het morsen zo vlug mogelijk zorgen dat uw handen en uw aan-uit knop van uw laptop droog zijn, gebruik hiervoor een handdoek of zakdoek om dit zo vlug mogelijk te garanderen.

Leg vervolgens zo vlug mogelijk uw laptop af, dit hoeft nu eenmalig niet volgens de gebruikelijke manier met uw muis, maar zorg er gewoon voor dat hij zo vlug mogelijk uit gaat. Dit kan door een 5-tal seconden de start knop ingedrukt te houden. Verwijder ook zo vlug mogelijk de stroomkabel.

Verwijder in deze fase ook zo vlug mogelijk de batterij, als de laptop dit toelaat tenminste.

Vanaf  nu bent u zelf veilig van een eventuele elektrische schok.

Wanneer de vloeistof suiker bevat, raad ik u aan contact op te nemen met een professionele computer hersteller, hij zal de laptop volledig openen en hem van binnen en vanbuiten een volledige kuisbeurt geven.Wanneer het enkel water was kan u zelf enkele zaken proberen.

Open de laptop zo ver mogelijk, en leg hem met de scherm en toetsenzijde op de tafel met daaronder een droge handdoek. Laat de laptop vervolgens enkele uren zo liggen zodat het water de tijd heeft er uit te sijpelen en uw laptop volledig kan opdrogen.

Probeer daarna terug uw laptop op te starten, als het werkt is er geen probleem, indien het niet werkt, raad ik aan uw laptop alsnog naar een professionele computer hersteller te brengen.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.