Wat doet een horecmakelaar?

Wat doet een horecamakelaar precies? Op zich ligt natuurlijk nogal voor de hand wat een horeca makelaar doet, maar als je iemand vraagt wat zo’n persoon nou precies doet, dan kan men er vaak toch niet echt de vinger op leggen. Het blijft toch een beetje abstract en mensen omschrijven de werkzaamheden dan vaak als het huren en verkopen van panden zoals restaurants, cafés en eetcafés en snackbars. Maar in werkelijkheid is het zo dat zo iemand meer doet met betrekking tot de horeca. Makelaar zijn omvat meer taken dan alleen het huren en verkopen. Zo kun je op de website van een willekeurige horecamakelaar zien dat deze bemiddelt bij verkoop, maar ook begeleiding kan bieden. Dit doet hij bijvoorbeeld als het gaat om de aankoop van horecagelegenheden of juist de huur of verkoop ervan. Zo zie je dat het werk van een horeca makelaar meer behelst dan men in eerste instantie misschien denkt.

Waarom zou je kiezen voor een beroep in de horeca? Makelaar kun je toch ook zijn met het oog op huizen en woonpanden? Waarom dan precies in de horeca? Makelaar zijn betekent voor de meeste mensen werkzaam zijn in de huizensector. Geen wonder dus dat zij niet zo snel denken aan andere werkgebieden, zoals de horeca. Makelaar zijn in deze sector is niet het eerste wat in mensen opkomt als zij aan een makelaarskantoor denken. Toch is horecamakelaar en veelvoorkomend beroep. Wie anders zorgt ervoor dat de huur en verkoop op dit gebied soepel en vlekkeloos verloopt? Je staat er misschien niet bij stil, maar ook hiervoor zijn mensen met kennis en ervaring nodig. Een horeca makelaar zorgt ervoor dat snackbars en restaurants ook gewoon verkocht, verhuurd of gehuurd kunnen worden, zodat ook deze sector gewoon kan doen waar het goed in is. De horecamakelaar zorgt wel voor de rest en voor de praktische afhandeling.

Kortom, u ziet misschien niet dagelijks een reclameleus die zegt: “Bent u werkzaam in de horeca? Makelaar nodig op korte termijn? Bij ons bent u aan het juiste adres!” Dit betekent echter niet dat men niet volop werkzaam is in deze sector. Een horecamakelaar is echt net zo hard nodig als een gewone. Of het nou gaat om woonpanden of de horeca: makelaar zijn is nu eenmaal een beroep met uiteenlopende taken en werkzaamheden. Dit geldt net zo goed voor de horeca. Makelaar zijn behelst dus zeker meer dan wij in eerste instantie denken.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.