Wat doet een Mercedes sloperij?

Een Mercedes sloperij is een autosloperij die gespecialiseerd is in het demonteren van auto’s van het merk Mercedes. Je kan je afgedankte Mercedes naar de autosloperij brengen. De autoloperij zal je oude Mercedes eerst grondig inspecteren en na afloop van de inspectie zal de autosloperij je vertellen of er nog onderdelen in de auto aanwezig zijn die bruikbaar zijn op de tweedehands markt. Op basis van de hoeveelheid bruikbare onderdelen doet het autosloopbedrijf de eigenaar een voorstel voor een verkoopprijs.

 

Als de bruikbare onderdelen uit de auto zijn gehaald wordt de auto verwerkt tot schroot, vaak wordt dit samengeperst in de autopers en vervolgens naar de metaalfabriek gebracht. Doordat alles gescheiden wordt bewaard van andere automerken kan het gesmolten metaal opnieuw gebruikt worden bij de productie van de nieuwste Mercedes auto’s.

Over de waarde van de oude Mercedes valt vaak niets concreets te zeggen. Iedere Mercedes sloopauto is weer anders. Zo kan de ene Mercedes bijvoorbeeld maar een enkel bruikbaar onderdeel hebben en de volgende Mercedes heeft wel tien bruikbare onderdelen. Ook het type Mercedes weegt mee bij de waarde van de betreffende auto.

De autosloperij moet dan ook altijd eerst de auto zien en inspecteren voordat ze een indicatie kunnen geven over het te verwachten bedrag. Dus wanneer je wilt weten wat voor bedrag je terug kunt krijgen voor jouw afgedankte Mercedes zal je toch echt langs een autodemontage bedrijf moeten gaan of een inspecteur bij je thuis moeten laten komen om een waarde indicatie te kunnen krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.