Wat kan een interieurarchitect voor u betekenen?

De interieurarchitect of binnenhuisarchitect is een architect die zich bezig houdt met het interieur, maar dan ook echt met álle aspecten ervan. Denk aan de indeling van de ruimte, het licht, vormen , welk materiaal er gebruikt moet worden, maar ook de technische eisen zoals elektriciteit, sanitiar en verwarming. De interrieurarchitect geeft vorm aan de leefomgeving, maar is niet beperkt tot de woonkamer. Alle aspecten van de woning kunnen worden aangepakt door de binnenhuisarchitect.

Wanneer een interieurarchitect?

Bent u van plan om het interieur in uw woning of op kantoor aan te passen? U kunt dan direct contact opnemen met een binnenhuisarchitect. De architect zal u een aantal adviezen geven over de mogelijke indeling van de ruimte, verlichting, ontwerp van de keuken, badkamer of meubels, maar ook over het gebruik van de kleuren. Het inschakelen van een binnenhuisarchitect kan op verschillende momenten van het bouwproces, denk aan:

  • Concept fase of conceptueel ontwerp

Direct vanaf het begin, vanaf het ontwerpen van de bouwplannen, is het handig om de interieurarchitect erbij te betrekken. Hij of zij kan met u meedenken en kan u helpen met het bijstellen, aanvullen of versimpelen van uw bouwplannen. Het concept dat hier tot stand komt gebruikt u als rode draad doorheen het bouwproces. Dit zorgt ervoor dat u doelbewust naar uw einddoel kan werken en sneller beslissingen kan nemen omtrent esthetische aspecten.

  • Renovatie

De meeste projecten waarvoor een interieurarchitect wordt ingeschakeld zijn de renovatieprojecten. De interieurarchitect kan hier zowel een conceptueel ontwerp maken als alles uitwerken in detail tot en met de oplevering. Deze laatste optie is vaak handig gezien men bij de afbraakwerken nooit weet wat men tegen komt. Hierdoor zou het initieel concept wel eens duchtig kunnen wijzigen. Het is dan de taak van de interieurarchitect om hierop te anticiperen, wat u als bouwheer een enorme last ontneemt.

  • Ruwbouw en afwerking bij nieuwbouw

De architect kan u helpen met het oplossen van problemen of het bieden van alternatieven. Zo kunt u bekijken wat nog meer tot de opties behoort mocht uw initiële plan toch niet uitgevoerd kunnen worden. Na het bouwen van de basis stroopt u wellicht zelf de mouwen op. Daar kan de binnenhuisarchitect u helpen met het bepalen van de kleuren, indeling, kiezen van de stoffen en de meubels. Dit kunt u natuurlijk ook helemaal zelf bepalen, maar een interieurarchitect weet vaak de juiste snaren te raken wat betreft het realiseren van de juiste sfeer pér kamer.

  • Opleveren

Opleveren is in feite het aankleden van uw woning. Het aanschaffen van de meubels, opleveren van maatwerk meubels maar ook alle andere accessoires. Opleveren is in feite de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten. De binnenhuisarchitect kan u helpen met het uitzoeken van de juiste materialen voor het afwerken, de juiste stoffen, gordijnen, kleuren, indeling en eventuele kleine accenten die uw huis nét even wat meer een thuis maken.

  • Home staging

Home staging is een trend die laatste jaren enorm hot en wordt vaak gebruikt door immo kantoren die de woningen in hun portefeuille snel en aan een correcte prijs willen verkopen of verhuren. Bij home staging wordt een interieurarchitect ingeschakeld om met een minimaal budget een maximaal resultaat te bieden zodat de woning voor potentiele kopers of huurders extra interessant wordt. We zien dit fenomeen tevens op verschillende tv programma’s bijna dagelijks de revue passeren.

Interieurarchitect inschakelen

Bent u op zoek naar een binnenhuisarchitect? Voor meer informatie verwijzen we u graag naar CR33MERS, een absoluut wapenfeit als het gaat om een creatieve blik op uw interieur. Kijk voor meer informatie op www.cr33mers.be.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken met de tags , , . Bookmark de permalink.