Weer plezier in je werk dankzij loopbaanbegeleiding

Weer plezier in je werk dankzij loopbaanbegeleiding

Werk je alweer een tijdje bij dezelfde werkgever en heb je het idee dat je er wel een beetje klaar bent? Of werk je nog niet zo lang bij dezelfde werkgever maar volbreng je de meeste taken op de automatische piloot? Dan is het misschien tijd om eens op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Belemmeringen
Veel mensen zouden graag op zoek gaan naar een nieuwe baan, maar toch wordt een groot aantal van deze mensen belemmerd in deze zoektocht. Met je huidige vaste contract weet je zeker dat je in staat bent om je vaste lasten te betalen en met een nieuw contract is dit nog maar de vraag. En dan moet je eerst nog weten wat voor soort nieuwe baan je eigenlijk wilt.

Loopbaanbegeleiding
Om deze belemmeringen tegen te gaan en je loopbaan toch te veranderen kun je eens contact opnemen met een bedrijf dat loopbaanbegeleiding aanbiedt. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is TerBorgh Coaching. Zij kunnen jou helpen met het proces waarbij jij op zoek gaat naar wat je allemaal wilt doen tijdens je loopbaan. Ze gaan dus in op jouw interesses en behoeftes met als doel dat je weer met veel plezier naar je werk toe gaat. Na het in kaart brengen van jouw wensen en behoeftes zul je ook geholpen worden bij het daadwerkelijk vinden van jouw ideale baan. Samen met je begeleider stel je een actieplan op. Vervolgens ga je je sollicitatievaardigheden verbeteren. Tot slot ga je solliciteren op jouw ideale baan. Je loopbaanbegeleider zal je gedurende de sollicitatierondes ook nog ondersteunen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.