Woningrenovatie: een dakterras aanleggen

Hebt u geen plekje om lekker buiten te zitten, omdat u een woning midden in de stad hebt gekocht, dan valt daar in veel gevallen wel iets aan te doen. Zeker in de zomermaanden is er niets zo prettig om af en toe buiten van het mooie weer te kunnen genieten. Behoort een tuin bijvoorbeeld niet tot de mogelijkheden, dan zijn er misschien wel interessante alternatieven. Misschien is het mogelijk om een dakterras aan te leggen op uw woning?

Dakterras als investering in uw woning

Wie een eigen woning bezit, is vaak voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zijn woning te vernieuwen. Dat is een goede zaak, want hoewel het een investering van u vraagt, zorgt u er zo wel voor dat uw woning bij de tijd blijft en in waarde stijgt. Voor mensen die geen tuin hebben is het aanleggen van een dakterras een slimme renovatie optie. Maar dan moet u natuurlijk wel over een stuk dak beschikken dat geschikt is voor het laten maken van een dakterras.

Vergunning aanleggen dakterras

Voor renovatiewerkzaamheden als het aanleggen van een dakterras hebt u een vergunning nodig van de gemeente. Ook is het belangrijk dat omwonenden uw beslissing om een dakterras aan te leggen goedkeuren. Buren zouden bijvoorbeeld tegen het idee kunnen zijn, omdat ze daardoor meer inkijk hebben in hun woning. Ook de eventuele bewoners van de woning onder het dakterras moeten ermee instemmen. Verder moet er worden berekend of de constructie stevig genoeg is voor het realiseren van het dakterras. U maakt het meeste kans om goedkeuring te krijgen voor een dakterras wanneer het dakterras aan de achterzijde van de woning wordt gemaakt en het dakterras geen extra inkijk geeft bij de buren.

Tips voor een dakterras

Wanneer u van alle betrokken partijen toestemming hebt gekregen, kunt u uitgebreid gaan nadenken over wat er allemaal mogelijk is. Hebt u al een idee over welke materiaalsoorten u wilt gaan gebruiken? Voor een maximaal plezier van uw dakterras is het slim om te kiezen voor mooie materialen, die zo min mogelijk onderhoud vergen. Denk bijvoorbeeld aan kunststof met houtmotief. Deze materiaalsoort maakt schilderen overbodig. Of weet u al wat voor vloer u op uw dakterras wilt leggen? Ook hiervoor bestaan allerlei mogelijkheden; houten vlonders, kunststof anti-slip vlonders, betegeling etc. Op het gebied van balustrades is ook van alles mogelijk. Verder is het ook nodig om een toegangsdeur te maken. Of wat dacht u van een schuifpui of harmonica deuren?

Renovatie specialist in uw regio

Ziet u zichzelf al zitten op uw mooie nieuwe dakterras? Maak er snel werk van door de specialistische hulp in te roepen van een renovatie specialist in uw regio. Bespreek samen alle mogelijkheden en vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , . Bookmark de permalink.