Zonnepanelen van Scheuten Solar brandgevaarlijk

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt mensen die zonnepanelen van de Nederlandse fabrikant Scheuten Solar hebben. Het is namelijk gebleken dat deze zonnepanelen in de brand kunnen vliegen bij krachtige zonneschijn. De panelen hebben in Frankrijk, Italië en Duitsland al zeker vijftien branden veroorzaakt.

Multisol

Het gaat om één model zonnepanelen, de Multisol. Scheuten Solar heeft tussen augustus 2009 en februari 2012 ruim 650.000 van deze panelen in heel Europa geleverd, waarvan ongeveer 15.000 in Nederland. Wekt u zonne-energie op met zonnepanelen van dit model? De NVWA adviseert u dan om de panelen zo snel mogelijk buiten werking te stellen. Hoe ouder de panelen worden, en hoe krachtiger de zon schijnt, hoe groter het risico wordt dat de panelen in brand zullen vliegen. De zonnepanelen worden verbonden door connectoren. Door een slechte aansluiting kunnen er vonken ontstaan. Hierdoor kan de behuizing smelten of smeulen; het risico op brand is groot.

Reparatiekit voor defecte zonnepanelen

Naar aanleiding van de ontwerpfout in de zonnepanelen van Scheuten Solar, heeft Sunways Photovoltaic Solutions een speciale reparatiekit op de markt gebracht. Hiermee kunnen kapotte panelen van Scheuten Solar gerepareerd worden, zodat deze panelen weer veilig functioneren en nog jarenlang meegaan. Met de reparatiekit wordt de junctionbox op de achterkant van de PV-panelen aangepast. Het reparatieproces met behulp van deze reparatiekit is zeer veilig, het is goedgekeurd door de certificeringsinstelling TÜV en er zijn al meer dan 6000 modules op deze manier omgebouwd. De aanpassingen kunnen gedaan worden door Sunways in Duitsland of door een gecertificeerde reparatiefirma bij u in de buurt.

Bron: Zonnepanelen Expres

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , . Bookmark de permalink.