14-jarige Arnhemse inbreker valt van dak

In Arnhem heeft de politie zaterdagnacht twee inbrekers van 14 en 16 jaar aangehouden. Het jonge tweetal dacht via het dak te kunnen ontsnappen, maar de 14-jarige viel van het dak in de achtertuin. Zijn val werd gebroken door een tuinset, maar een politiehond heeft hem nog wel verwond, laat de politie weten.

Politie is snel ter plaatse

Een getuige had gemeld dat werd ingebroken in een woning aan de Teisterbantstraat in Arnhem, de politie was er snel bij. Toen de agenten de twee in de woning hadden gezien trokken de inbrekers de lamellen dicht en klommen via het zolderraam het dak op, om zich daar te verschansen achter een dakkapel.

Val van het dak

Net toen de agenten besloten om naar binnen te gaan, viel de 14-jarige van het dak. De inbreker gleed uit, verloor zijn evenwicht en kwam met een smak op de grond terecht. Een politiehond voorkwam dat hij kon opstaan, waardoor de jongen gewond raakte aan zijn arm. Hij moest ter observatie een nacht in een ziekenhuis verblijven, maar maakt het inmiddels goed. Onderzoek wees uit dat hij niets had gebroken, maar wel zijn long had gekneusd door de val.

Verstop achter dakkapel

De tweede verdachte had zich iets verderop op een dakkapel verschanst en dreigde van het dak te springen. Hij is later met een ladderwagen van de brandweer van het dak gehaald. Hierbij heeft het dak de nodige schade opgelopen, met een lekkage als gevolg. Een dakdekker heeft inmiddels herstelwerkzaamheden uitgevoerd en de lekkage is verholpen.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Overig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.