Moeite met het schrijven van een motivatiebrief

Zit je nu al minuten lang te staren naar dat lege scherm? Je weet dat je sollicitatie niet verder komt als je die verrekte motivatiebrief niet weet af te ronden.  Loopt de frustratie zo hoog op dat je zegt dat het je allemaal toch niets meer uit maakt.

Voor de meeste mensen is solliciteren geen dagelijkse kost en het schrijven van de sollicitatiebrief en een goede motivatie brief gaat dan ook niet vanzelf. Hoe krijg je die brief passend en maak je een brief waarin jij de koppeling weet te leggen tussen de functie vereisten en jouw CV.

Een goede tip is om eerst de structuur van je brief te bepalen. Zorg dat de brief is opgesteld volgens de moderne eisen aan een sollicitatie brief. Ga daarna na wat de functie omschrijving en eisen precies zijn en koppel hier jouw relevante werk ervaring aan en bedenk goede argumenten waaruit blijkt dat deze baan helemaal bij jouw past maar nog belangrijker waarom jij zo goed bij de nieuwe werkgever past.

Het is natuurlijk een ongeschreven regel dat je je brief zonder spel en taal fouten opstuurt. Je wil toch niet dat je naar je mogelijke nieuwe werkgever de uitstraling hebt dat je een slodder vos bent die binnen vijf minuten zijn motivatiebrief schrijft en opstuurt zonder deze nog even goed na te kijken.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk met de tags , , , . Bookmark de permalink.