3 tips voor meer bezoekers via blog posts

Ongeacht het onderwerp van je blog of hoe geïnspireerd je ook schrijft, het heeft allemaal weinig zin als je geen bezoekers krijgt. Om dagelijks lezers naar je blog te krijgen, moet je elke dag in de weer zijn. Eén van de beste manieren hiervoor is het benutten van de mogelijkheden die zoekmachines bieden. Waarom zou je niet profiteren van het feit dat er elke dag miljoenen mensen Google gebruiken om iets op te zoeken? En bovendien houden zoekmachines van blogs. Dus is het verstandig om heel regelmatig een nieuwe blog post te schrijven met daarbij SEO in het achterhoofd. Het is een kwestie van vele kleine stappen die mettertijd heel veel bezoekers opleveren. Maar waar moet je op letten?

Als je al wat ervaring hebt met bloggen, dan weet je dat je gebruik kan maken van tags bij elk nieuw artikel. De zoekmachines gebruiken die tags om door je website te gaan. Probeer dus aan elke blog post 5 à 10 tags toe te voegen. Welke tags? Neem jezelf als voorbeeld. Als je zelf op zoek zou gaan naar iets dat verband houdt met het onderwerp waarover je gaat schrijven, wat zou je dan ingeven in de zoekbalk? Gebruik deze termen en voeg ze toe als tags. Ze zullen de zoekmachines helpen om relevante content te vinden op je site. Dus het kan niet lang duren om enkele goede tags te vinden.

Een belangrijk element voor de SEO waarde van je teksten is kwalitatieve content. Daar hoort ook een verzorgde structuur van de teksten bij. Je hebt vast al gemerkt dat veel artikels bullet points bevatten, en daar is een goede reden voor. Enerzijds maakt dit het schrijven van een blog post vlotter en de lezer zal de content ook gemakkelijker absorberen. Of je nu bullet points gebruikt of niet, vermijd alvast lange alinea’s.

Als je links gebruikt voor je belangrijkste zoektermen, gebruik dan een keyword tracking tool. Zo kan je erg gemakkelijk analyseren hoe goed je zoektermen presteren.

Neem de tijd om deze technieken te implementeren. Je zal na verloop van tijd duidelijk het nut ervan ervaren. Weet dat jij niet alleen blogt, en om de competitie te verslaan moet je oog hebben voor elk detail. De lengte van de artikels is niet zozeer van doorslaggevend belang, op voorwaarde dat de inhoud betekenis heeft voor de lezer en up-to-date is. Want dat is wat de zoekmachines waarderen. Je zal merken dat je kwalitatieve bezoekers krijgt via die zoekmachines, als je ze maar geeft wat ze echt willen.

Bron: http://www.seo-coach.be/blog/3-tips-voor-meer-bezoekers-via-blog-posts.html

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.