Atorvastatine; het medicijn tegen een hoog cholesterol

Wanneer uw cholesterol te hoog is kunt u overwegen om het medicijn atorvastatine te gebruiken. Cholesterol is erg belangrijk voor het lichaam en het is belangrijk dat  de waarden op een juist niveau zitten. Binnen het menselijk lichaam is er sprak van goed cholesterol en fout cholesterol.

Atorvastatine behoort tot de statine families en wordt voorgeschreven door de huisart wanneer sprake is van een te hoog cholesterolgehalte. Atorvastatine blijft over het algemeen lang in het menselijk lichaam circuleren. Een lage dosering is daarom ook vaak voldoende. Bij gebruik van atorvastatine is het altijd belangrijk om de bijsluiter te lezen. Op de bijsluiter is ook informatie te vinden over eventuele bijwerkingen. Er kunnen lichte bijwerkingen plaatshebben, maar ook erg onaangename bijwerkingen. Wanneer dit gebeurt is het raadzaam om een arts te raadplegen. Hij /zij kan dan samen met u op zoek gaan naar een oplossing.

Atorvastatine is op doktersrecept te koop bij de apotheek om de hoek.  U kunt atorvastatine echter ook kopen op het internet, vaak is de prijs dan lager. Atorvastatine is verkrijgbaar in verschillende doseringen. Op het doosje of de verpakking staat dit altijd goed vermeld. Hier staat dan het aantal mg dat het medicijn bevat. Voor wat betreft het gebruik en de dosering is het belangrijk het advies van de arts op te volgen.

Nadat u atorvastatine een tijdje gebruikt heeft, zou het effect moeten hebben op de hoogte van uw cholesterol. Dit is in een ziekenhuis of zorgcentrum simpel te meten. Maak in overleg met dienstdoende arts een afspraak hoe u het niveau van uw cholesterol blijft monitoren.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding met de tags , , . Bookmark de permalink.