Bedrijven werken efficiënter dankzij crisis

De crisis heeft ervoor gezorgd dat bedrijven beter op de kosten letten. Daarbij is ook gekeken naar efficiëntie van bedrijfsprocessen, dus ook naar het genereren van leads. Concreet is men gaan kijken naar ‘wat is de prijs per lead‘ en wat is de conversie naar ‘new business’. De resultaten lopen hierbij uiteen afhankelijk van de producten en diensten die een organisatie verkoopt.

Gevolg
Bedrijven die een verkoper op de baan hebben, zijn zich ervan bewust geworden dat deze man of vrouw bij klanten moet zitten om ‘deals te closen’. De tijd dat je hem of haar administratie laat doen of bellen met bedrijven is verloren tijd. Daarbij vinden steeds meer bedrijven het vervelend als zij gebeld ‘gestoord’ worden. Het resultaat is dat ‘cold calling’ minder effect heeft, dus hoe ga je het dan aanpakken… Betaalde advertenties Je probeert als bedrijf je website op te poetsen en hoog te scoren in de rankings. Alleen staan er nog 25 andere bedrijven boven jou website. Dan ga je maar over op Adwords, want dat gaat nieuwe klanten brengen…

Een praktijkvoorbeeld
Je bent een boekhouder en wilt graag nieuwe klanten hebben. Je hebt een prijs per click gezien van € 3,00 per click. Dus dat valt nog wel mee. Er wordt 200 keer per dag gezocht naar een boekhouder in jou regio. Dus er zijn 200 vertoningen zoals dit wordt genoemd. Van de 200 mensen die de advertentie zien, klikt maximaal 6% (12 personen) op jou advertentie. Dus vandaag ben je € 18,00 kwijt zonder dat je een nieuwe klant hebt gescoord, want je moet namelijk 100 ‘clickers’ hebben om 1 klant te scoren. Concreet houdt dit in dat je € 149,94 kwijt bent om een klant binnen te halen… Zodra je budget is overschreden ben je niet meer zichtbaar en zullen er geen geen nieuwe klanten meer volgen. Het is goedkoper om met een leadprovider te werken die alleen voor uw organisatie werkt. Zij zijn in staat om in het organische deel van de zoekmachines hoog te scoren, omdat dit een strategische expertise is die zij in huis hebben. Hierdoor gaat het aantal mensen wat effectief klant wordt en volledig voldoet aan uw criteria omhoog. In Europa is er slechts één leadprovider (Virgoleads) die exclusief werkt. Anderen zullen de leads ook verkopen aan uw concurrenten.

Meer informatie: www.virgoleads.nl

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij. Bookmark de permalink.