Koffie maakt steeds meer deel uit van onze levensstijl

Voor steeds meer mensen maakt koffie een belangrijk deel uit van hun leven. We drinken een kop koffie in de ochtend om wakker te worden, drinken in de middag een kop omdat het goed smaakt, en als dessert na het eten is een kopje koffie al evengoed een uitstekend middel.

Met de ontwikkelingen die er laatste jaren hebben plaatsgevonden in de koffie-markt is er tegenwoordig voor ieder wat wils. Zo is er koffie zoals we dat van vroeger kennen: gemalen koffie die we in een koffiezetapparaat kunnen omtoveren tot een lekker kopje koffie. Maar daarnaast kennen we tegenwoordig veel verschillende koffie-varianten zodat er voor ieder wel een lekker kopje te vinden is.

Espresso

Een voorbeeld daarvan is de espresso! Het beroemde kleine kopje koffie is gemaakt van espresso bonen en de smaak van dit drankje is sterk – vandaar dat het in een klein kopje wordt geserveerd. Voor veel mensen is dit het ‘standaard’ kopje koffie geworden, een snelle boost waarmee we weer vooruit kunnen.

Latte & cappucino

Voor mensen die een voorkeur hebben voor koffie die minder sterk is, zijn er de laatste jaren meerdere varianten populair geworden. Voorbeelden daarvan zijn natuurlijk de latte (machiatto) en cappucino. Dit is koffie die ook wordt gemaakt door middel van koffiebonen, maar voorzien van een flinke laag opgeklopte melk, waardoor de algehele smaak een stuk milder is dan bijvoorbeeld een espresso.

Het is wel duidelijk dat er een enorm ruime keuze is aan koffie, en dat dit steeds meer een onderdeel wordt van onze levensstijl.

Over DeKoffieboon.be

Koffie en koffiebonen kopen doe je snel en voordelig bij dekoffieboon.be

Ontdek ons uitgebreid gamma aan gemalen koffie en espresso koffiebonen van diverse bekende nationale en internationale merken. Zo zijn hebben wij in ons gamma : douwe egberts, lavazza, illy, kimbo, segafedo, piu, rombouts, miko, chess… en nog vele andere.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.