Koffiezetten met een French press

De meeste Nederlanders zullen koffiezetten met een koffiezetapparaat in combinatie met filterkoffie of ze gebruiken een koffiezetapparaat waar cups voor nespresso apparaat of dolce gusto cups alternatief inpassen. Een veel hippere manier om koffie te zetten is het gebruik van een French Press. In dit artikel leggen we in zes eenvoudige stappen uit hoe je op deze manier koffiezet. Als dit je lukt zullen alle hipsters uit Amsterdam en andere hippe steden trots op je zijn.

 

Stap een: Vul de French press met medium gemalen koffie. Verwijder eerst het deksel en de zuiger en voeg vervolgens de koffie toe. Voor elke portie heb je twee eetlepels (veertien gram) gemalen koffie nodig. Gebruik geen grof gemalen koffie, anders verstopt u het gaas. Gebruik geen fijngemalen koffie, want dit gaat door het gaas.

 

Stap twee: Verwarm het water tot net onder het kookpunt. Je kunt ook water aan de kook brengen en vervolgens ongeveer tien seconden wachten.

 

Stap drie: Giet het water in de ranse per. Voor elke portie koffie heb je 240 milliliter water nodig. Roer het water door elkaar om de koffie te mengen.

 

Stap vier: Plaats de plunjer en druk hem gedeeltelijk naar beneden. Druk voldoende op de plunjer, zodat het netfilter net boven het waterniveau straat. Druk er nog niet helemaal op.

 

Stap vijf: Wacht drie tot vier minuten voordat je de plunger de rest van de weg indrukt. Houd de French press stevig vast met één hand terwijl u de zuiger met de andere naar beneden duwt. Duw de pomp langzaam omlaag totdat u bij de bodem van de French press bent.

 

Stap zes: Giet de koffie in een mok en serveer hem. Als u wilt, kunt u de koffie op smaak brengen met wat melk en suiker. Reinig de French press nadien met water en een mild reinigingsmiddel.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.