Tips voor tandartsfobie bij kinderen

Er zijn weinig mensen die voor hun lol naar de tandarts gaan. Bij sommige mensen is dit zo erg dat zij een echte fobie hebben voor de tandarts. Ook kinderen hebben vaak last van angst bij de tandarts. In dit artikel bespreken we vier tips om beter om te gaan met tandartsfobie bij je kind.

 

Benadruk het beland van goede mondhygiëne

Leer je kind dat een bezoek aan de tandarts een noodzaak is, geen keuze, en dat de tandarts voor zijn tanden zorgt zodat ze sterk genoeg zijn om te eten. Je kunt ook uitleggen dat de tandarts holtes op afstand houdt en ervoor zorgt dat zijn patiënten jarenlang een mooie glimlach zullen hebben. Een no-nonsense houding van de ouder zal de weg bereiden voor wat het kind zou moeten verwachten om een uitstekende mondgezondheid te bereiken.

 

Voorspelbaarheid

Kinderen hebben voorspelbaarheid in hun leven nodig om zich aan te passen en over te schakelen naar onbekende situaties. Wachten tot het laatste moment om uw kind te vertellen over hun bezoek aan de tandarts kan hun angst verergeren. Ze zullen zoveel mogelijk tijd nodig hebben om zich mentaal voor te bereiden op hun bezoek aan de tandarts. Gedurende die tijd kunt u hen ook helpen met hun tandartsfobie. Laat hen hun angsten aan u kenbaar maken als de dag dichterbij komt.

 

Vragen beantwoorden

Beantwoord hun vragen met duidelijke antwoorden. Zorg ervoor dat u de hoeveelheid verstrekte gegevens beperkt. Het heeft geen zin om over een kaakoperatie of een verstandskies trekken te praten, want dit is ten eerste niet relevant en ten tweede roept dit meer vragen op dan dat het beantwoord. Herinner hen er ook aan dat zij ook de tandarts vragen kunnen stellen. Tandheelkundige professionals zijn getraind om op een niet-bedreigende manier procedures voor kinderen te beschrijven.

 

Informeer de tandarts

Als je je tandarts vooraf op de hoogte stelt van de fobie van je kind, dan kunnen zij beter voorbereid zijn op het bezoek.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.