Linux leren door middel van lesboeken

Als educatieve uitgeverij proberen we zoveel mogelijk toegevoegde waarde te brengen met ons assortiment. Het aanbod in lesboeken is groot, zowel voor studenten als voor professionals zijn er geschikte leerboeken te vinden. Ook voor lesgebieden die elders minder belicht zijn hebben we een passend aanbod: bijvoorbeeld het leren van besturingssysteem Linux.

Linux is een open source besturingssysteem, dat zowel in de privésfeer als ook zakelijk veel wordt ingezet. Er zitten veel voordelen aan dit systeem, waardoor steeds meer professionals Linux willen leren. Ook studenten krijgen er mee te maken, bijvoorbeeld tijdens de verschillende ICT opleidingen.

De auteur van ‘Linux hands-on’, Erwin Boonk, heeft jarenlange ervaring als ICT-docent met Linux-onderwijs. Na kennismaking met verschillende methodes ontstond de behoefte aan een structurele methode die Linux leren gemakkelijker en vooral ook toegankelijker maakt.

Lesboeken

Om studenten van de verschillende ICT opleidingen optimaal te kunnen begeleiden, is een reeks van PC boeken en computerboeken noodzakelijk. Deze lesboeken zorgen ervoor dat de opleidingen op hoog niveau kunnen worden afgewerkt, en met de studenten wordt toegewerkt naar een professioneel niveau.

Zakelijk gebruik

De leerboeken over Linux zijn ook prima geschikt voor zakelijk gebruik: professionals kunnen deze inzetten om hun kennis te verbreden en nieuwe vakgebieden op te zoeken. Als ICT’er is het van belang om veel verschillende systemen te leren kennen, vooral omdat iedere organisatie met een andere structuur werkt. Onze lesboeken zijn daarvoor uitermate geschikt, en werken stapsgewijs toe naar een hoger niveau.

Over Brinkman Uitgeverij

Brinkman Uitgeverij is een educatieve uitgeverij, oorspronkelijk gespecialiseerd in uitgaven op het gebied van ICT en ICT-toepassingen. Door de uitbreiding van ICT-toepassingen is ook het fonds inmiddels breder opgezet.

Naast lesmateriaal voor de MBO-ICT opleidingen ontwikkelt Brinkman Uitgeverij uitgaven gericht op de sectoren Financiële Beroepen en Handel.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.