Met een poncho elegant de zomer door

Een poncho is een niet weg te denken fenomeen tijdens de winter. Het is eleganter dan een dikke winterjas, maar het biedt een gelijke knusse warmte.

Sommige mode critici zijn het er niet over eens of een poncho wel als iets modevol kan bestempeld worden omdat ze nogal lomp overkomen.
In dit artikel wil ik aantonen dat een poncho helemaal niet lomp is maar stijlvol en elegant en dat je ze vooral moet dragen omwille van hun flexibiliteit en comfort.

De poncho is geen nieuw fenomeen binnen het kleding-wereldje. De eerste poncho dateert namelijk al vanuit 1900 en sindsdien is de poncho nooit meer weggeweest. Zelfs in tijden van oorlog was de poncho vertegenwoordigt. Soldaten droegen altijd een poncho mee voor warmte, regenbeschutting, vloermat of om te dienen als tent. De veelzijdigheid van de poncho is ontegenspreekbaar, maar gelukkig zien de ponchos die vandaag de ronde doen er wel iets beter uit dan zijn voorganger.

De modieuze poncho die we vandaag kennen komt vorm in verschillende stijlen. Zo heb je de poncho cape, poncho sjaals en een poncho als accessoire.

De Poncho cape

De poncho cape lijkt in de verste verte niet meer op iets wat er als tent voor door moet gaan. De poncho cape is gedetailleerd afgewerkt en bestaat uit strakke lijnen die rond het bovenlichaam vallen en de vrouwelijke vormen flatteren. Meestal is de cape vervaardigt uit een warme stof zoals wol afgewerkt met borduur accenten en knopen.
Het stereotype idee dat poncho’s je er als een vlinder laten uitzien door hun ‘baggy’ look is dus bij deze achterhaald.

De poncho sjaal

Vele vrouwen kiezen voor een poncho omdat het gewoon de ideale combinatie tussen een sjaal en een dikke jas. Iedereen weet wel wat ik bedoel wanneer ik zeg dat je eindelijk die perfecte out-fit hebt gevonden, maar je winterjas past hier niet op. Een sjaal zou wil passen maar die verwarmd enkel je nek. De poncho combineert het beste uit beide werelden. Een poncho verwarmt je hele bovenlichaam (rug, schouders, borst,..) en niet enkel je nek. Daarboven op is de poncho net complementair met je out-fit als een sjaal. Je totale look blijft dus oververandert, handig toch?
Het spreekt dan ook voorzich dat de grote mode merken naast jassen en sjaals ook de poncho opnemen in hun assortiment.

De poncho als accessoire

Zoals eerder aangehaald is de poncho het verlengde van de sjaal. Net als de sjaal kan de poncho ook dienst doen als accesoire.
Poncho’s komen voor in hele varieteit aan kleuren. Op die manier kan je wat meer accenten toevoegen aan je totale look. Is je out-fit dus wat langs den donkere kant, ga dan voor een fel gekleurde poncho.
Op die manier breng je op een gemakkelijke en duurzame manier wat variatie binnen je kleerkast. Met een aantal verschillende poncho’s in je kast kan je naar hartelust combineren en uit proberen. Kleren die je voor door had op geschreven komen misschien wel weer tot leven dankzij de poncho.

Vele mode merken en winkelketens zijn inmiddels al jaren overtuigd over de kwaliteit van de poncho. Als je denkt dat een poncho iets voor jou is, ga dan zeker eens een kijkje nemen in de populairdere kledingketens. Ik ben ervan overtuigd dat jij daar je nieuwe favoriete kledingstuk zal vinden.

 

Dit bericht is geplaatst in Mode en Kleding, Overig met de tags . Bookmark de permalink.