Overname diensten uitbreiding op Facebook inloggen?

Vandaag is bekend geworden dat Facebook WhatsApp wil overnemen. Al eerder dit jaar heeft de social media gigant Instagram overgenomen. Wat heeft dit uiteindelijk te betekenen voor internetgebruikers? Dat Facebook het internet overneemt. Betekent dit dat je straks overal kunt inloggen met je Facebook account?

Inloggen met Facebook

Dat principe is niet meer ver van ons verwijderd, en dat is simpel uit te leggen. Want Facebook wordt steeds groter: inmiddels gebruiken meer dan 1 miljard aardbewoners Facebook, waarvan de helft het op dagelijkse basis gebruikt. Aangezien er 3 miljard internetgebruikers zijn, zou je dus wel kunnen zeggen dat iedereen die er toe doet op internet een Facebook account heeft.

Je ziet steeds vaker dat je op websites moet inloggen met een Facebook of Twitter account. Dit geeft eigenaars van websites direct al veel informatie over een persoon, en voor de gebruikers is het makkelijk om in te loggen met Facebook, omdat hij of zij dan heel wat minder velden hoeft in te vullen bij het registreren op welke website dan ook. Het inloggen via Facebook heeft dus zowel voordelen voor de gebruiker als de webmaster.

Toekomst van inloggen

Het zal dus niet lang meer duren voordat je overal kunt inloggen met je Facebook account. Wij denken dat dat geen gewenste ontwikkeling is, want door sommigen wordt Facebook als inbreuk op de privacy beschouwd. En als je inloggegevens gehackt worden, ben je direct alles, maar dan ook alles, kwijt.

Gevaar van Facebook

Voordat met Facebook inloggen ingeburgerd is zal misschien nog wel een aantal jaren duren, want elke website eigenaar zal dit moeten implementeren, en er zijn gelukkig ook webmasters die het liefst alles zelf in de hand houden en geen Facebook inlogsysteem willen gebruiken.

Hoe je kunt inloggen op facebook kun je lezen op facebookinlog.com

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Maatschappij. Bookmark de permalink.