Stijl & tuinmeubelen

Jij houdt van het buitenleven en van je tuin, terras of balkon. Nu het warmer weer wordt is het ook tijd om de tuinmeubelen buiten te zetten. Alleen, hoe laat je je stijl nou buiten tot zijn recht komen? In dit artikel meer.

De klassieke tuin

Als je weg bent van traditionele silhouetten en klassieke patronen mooi vind, dat is klassiek je stijl. Kom daarom naar buiten met een helder, klassiek palet en goed uitgekozen elementen.

Jouw profiel:

Jij vindt witte rieten tuinmeubelen mooi, maar je vindt het ook belangrijk dat tuinmeubelen duurzaam zijn. Daarom kies je voor het kunststof rotan. Dit materiaal, wicker, heeft dezelfde elegante uitstraling van riet omdat het ook met de hand is geweven. Het is echter beter bestand tegen alle weersomstandigheden in Nederland, van sneeuw, regen tot zonnestralen. Met zonnig gekleurde kussen fleur jij de witte tuinmeubelen het liefste op.

Onze advies:

Kunstliefhebbers hebben op hun tijd ook gezonde, frisse lucht nodig. Is er in je tuin of op je balkon geen ruimte voor een klassiek, groot beeld? Ga dan voor weelderige rozen en een kunstwerk aan de muur of schutting. Heb je een verzameling van unieke voorwerken (zoals servies of glaswerk), laat het dan zien! Stal ze uit op een neutrale ondergrond, zoals je rieten tafel. En nog een tip: als je je tuin gaat inrichten ga dan voor 4 hoofdkleuren en niet meer!

Oftewel:

Heldere kleuren, klassieke vormen en prints, weerbestendige, duurzame en elegante tuinmeubelen.

De trendgevoelige tuin

Ben jij op de hoogte van de laatste tuintrends? Ben je graag actief bezig in je tuin en combineer je graag thema’s en kleuren? Met deze basistips kun je daarmee gewoon doorgaan, zonder dat het afdoet aan comfort.

Jouw profiel:

Jij hebt een sterke voorkeur voor duurzame en draagbare tuinmeubelen. Daarnaast ben je de moeilijkste niet. Als er vrienden of familie op bezoek is en er zijn niet genoeg zitplaatsen dan pak je er gewoon een keramisch tuinkrukje bij. Als je wil loungen in de tuin ga je voor een praktische en verstelbare stoel. Of je kiest de populaire poef, altijd goed.

Check? Dan is dit ons basis advies:

Kleine, unieke details maken jouw tuin die van jou. Persoonlijk en boeiend dus. Voeg daarom objecten of elementen toe die typerend zijn voor jou. Denk aan een handgemaakte schaal of lantaarn van een land waar je op vakantie bent geweest. Wat je ook kiest, zorg dat het met zorg doet. Stamp dus niet heel je tuin vol met elementen, maar houd je tuin licht. Je charmante terras kun je verzachten met een mooi en kleurrijk vloerkleed.

Oftewel:
Ga voor duurzame tuinmeubelen, kies kleurencombinaties die tijdloos zijn, een zacht tapijt, unieke details en no-nonsense kussens.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.