Tips voor het opstellen van je cv

Tips voor het opstellen van je cv

Wanneer je jouw ideale vacature hebt gevonden, is het erg belangrijk om jezelf goed te presenteren met behulp van je cv en een sollicitatiebrief. Bij het opstellen van je cv komen veel belangrijke aspecten naar voren. Hieronder zullen de belangrijkste tips gegeven worden om een goed cv op te stellen. Eventuele hulp hierbij kan je krijgen door bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding.

Opbouw van je cv
Je cv begint altijd met je persoonlijke gegevens. Vervolgens benoem je je gevolgde opleidingen en eventueel de cursussen die je gevolgd hebt. Hierna is er ruimte om je werkervaring te benoemen. Heb je tijdens je leven deelgenomen aan extra activiteiten, bijvoorbeeld wanneer je tijdens je studie actief bent geweest bij je studievereniging, kan je dit ook op je cv zetten. Omdat een cv weinig zegt over je persoonlijkheid, maar dit toch belangrijk is voor werkgevers, kun je ook een paar regels schrijven over je karaktereigenschappen.

Afwerking van je cv
Nadat je je basis-cv klaar hebt, kun je je cv gaan afmaken. Een cv opstellen staat namelijk voor keuzes maken. Je stuurt niet naar elke potentiƫle werkgever hetzelfde cv op. Werkgevers hebben vooral interesse in jouw werkervaring die aansluit bij de vacature. Soms is het daarom handiger om bepaalde dingen weg te laten op je cv. Echter, een groot gat van een aantal jaar kan je op je cv beter vermijden. Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor een nette opmaak. Zorg voor een duidelijk en overzichtelijk bestand en controleer nog een keer goed op taal- en spelfouten. Voor meer tips over het opstellen van je cv kun je het bijpassende blog van TerBorgh Coaching raadplegen. Zij kunnen je eventueel helpen door middel van loopbaanbegeleiding.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.