Van winkel naar webwinkel – hoe doe je dat?

Voor veel eigenaren van een ‘stenen winkel’ vormt de opkomst van de vele webwinkels een bedreiging, maar ook een kans. Door de toename in het aantal concurrenten wordt het moeilijk voor de winkels om goed te presteren, aan de andere kant kunnen ze door middel van een webwinkel ook een nog betere service bieden naar de klant. Van een winkel naar een webwinkel, hoe doe je dat?

Het is allereerst goed om in kaart te brengen wat de concurrentie online allemaal doet – is het mogelijk om met de naam die de stenen winkel heeft opgebouwd te concurreren of is er meer nodig om in te onderscheiden. Uiteraard is het assortiment en dergelijke al bekend, wel zal ook over de logistiek goed moeten worden nagedacht – kan het versturen plaatsvinden vanuit de winkel of moet er een (extra) magazijn worden ingericht?

Een platform kiezen

Daarna is het nodig om te besluiten op welk platform de webshop zal gaan draaien: kies je voor een maatwerk webshop waarbij de nodige technische kennis vereist zal zijn, of voor een kant-en-klare webshop software waarbij alle benodigdheden al aanwezig zijn? Vooral voor beginnende webwinkeliers is de laatste optie vaak aantrekkelijker, ook door de veel lagere kosten.

Gewoon starten!

Uiteindelijk komt het er dan op neer dat je gewoon moet gaan starten! Een webwinkel beginnen kan veel werk zijn, maar door stukje bij beetje te verbeteren kun je snel een goede webshop neerzetten en de klant naast de stenen winkel de extra service van online bestellen bieden!

Over Shoptrader
Shoptrader is opgericht in mei 2005 en behoort met ruim 1500 webwinkels tot de top van Nederland. Een bedrijf met 8 enthousiaste en gedreven professionals, die zich elke dag volledig inzetten om vele webwinkels te ondersteunen. Webwinkels waar ondernemers dagelijks hun inkomsten mee verdienen.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.