Vijf redenen om minder suiker te eten

De afgelopen jaren is de consument massaal de producten met suikers omarmd. Niet zo verwonderlijk want de markt speelt hier iedere dag handig op in. Denk hierbij aan de vele reclames op de televisie, langs de snelwegen en op het internet. Suikers zijn heel erg schadelijk voor onze gezondheid en daar wordt de consument zich nu langzaam maar zeker van bewust. In dit artikel bespreken we enkele redenen om te stoppen of te minderen met het eten van suikers.

Er zijn genoeg alternatieven

Wanneer je in het begin gaat letten op het minderen van suikers, dan ga je denken dat je heel erg veel producten niet meer mag nemen. Toch zijn er genoeg gezonde alternatieven om toch lekker en gezond te eten. Het product Slimpie is daar een goed voorbeeld van. Dit merk brengt producten op de markt die suikervrij zijn, zoals suikervrij snoepgoed en suikervrije limonades.

Minder suiker, meer energie

Naast de producten van Slimpie zijn er natuurlijk talloze andere manier om gezonde voeding tot je te krijgen. Een steeds populair wordende ontwikkeling is biologisch voedsel. Hier zitten ook veel minder suikers in en zorgen, naast dat het milieuvriendelijke is, voor een betere gezondheid. Wanneer je stopt of minder suiker gaat eten ga je merken dat je veel meer energie gaat krijgen. Vooral in de ochtend ga je merken dat je makkelijker kunt opstaan en activiteiten, zoals sporten, aankunt.

Nieuwe dingen leren koken

Zeker in het begin ga je merken dat koken erg lastig is als je minder zoete dingen mag eten. Toch zijn er heel erg veel etenswaren die geen suikers bevatten. Loop eens langs andere schappen dan de normale ‘zoete gangpaden’ en je zult versteld staan wat er nog meer te krijgen is. Je gaat echt anders leren koken en op de lange termijn zal dit jouw gezondheid ten goede komen.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding met de tags , , . Bookmark de permalink.