Voordelen van het slopen van auto’s

Het slopen van auto’s is voor veel sloopbedrijven in Nederland gebruikelijke routine en dagelijks worden er vele honderden auto’s gedemonteerd. Dit wordt niet zo maar gedaan door een Volkswagen sloperij. Zou men in Nederland geen sloopauto’s onder handen nemen, dan zou dit leiden tot een grote puinhoop. Mensen zouden overal hun auto’s dumpen of achterlaten. Overigens is dit ietwat gechargeerd gezegd. Want het dumpen van je auto zou tegenwoordig geld kosten wanneer je geen vrijwaringsbewijs hebt. Je blijft immers betalen. Een autoverzekering of de wegenbelasting kun je niet stopzetten wanneer je geen vrijwaringsbewijs hebt.

Het grootste voordeel van recyclen is dat het goed is voor het milieu. Door een Opel sloperij en shredderbedrijven kunnen auto’s steeds beter worden gerecycled. Dit is nodig, want er komen altijd weer nieuwe auto’s op de weg en vroeg of laat zal een groot deel hiervan naar de sloperij moeten worden gebracht. Men heeft zich overigens ten doel gesteld om volgend jaar 95% van het gewicht van een auto te recyclen. 

Hierbij gaat het ook om de metalen van de auto. Een auto bestaat zoals je waarschijnlijk weet uit veel staal en ijzer. Het gaat hierbij om circa 65%. Het voordeel van het recyclen van bijvoorbeeld staal is dat er geen kwaliteitsverlies ontstaat wanneer dit wordt gerecycled. Het kan prima worden hergebruikt. Hierdoor is metaal uitermate geschikt en tevens een materiaal dat het meest wordt gerecycled. Wel is het belangrijk dat het gedurende het recycling proces niet in aanraking komt met andere stoffen. Dan kan de kwaliteit achteruit gaan.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.