Waarom moet je letten wanneer je een verhuiswagen gaat huren?

Wanneer je een verhuiswagen wilt huren voor je verhuizing kan je best eerst op een aantal zaken letten. Het over het hoofd zien van details of het kiezen van de verkeerde wagen kunnen financiële gevolgen hebben. In dit artikel geven we je enkele  tips waar je op kan letten

Wat verwacht ik van mijn verhuiswagen?

Wanneer je een verhuiswagen gaat huren probeer je best eerst in te schatten hoeveel kubieke meter je spullen in beslag gaan nemen. Aan de hand hiervan kan je het laadvolume van je verhuiswagen bepalen. Eens je deze gegevens hebt verzameld kan je over gaan tot het vergelijken van verhuurders op hun prijzen. Lees dan zeer goed welke informatie bij de wagen hoort en ga niet enkel af op het plaatje dat erbij staat, meestal is de te huren wagen niet de wagen die op de foto staat. Lees ook goed na of je specifieke wensen hebt bij de wagen en wat hier de meerprijs van is.

Wie mag er met de verhuiswagen rijden?

Bepaal vooraf of je de enige bestuurder van de verhuiswagen zal zijn. De meeste verhuisbedrijven stellen slechts één bestuurder aan. Wanneer je iemand anders met de wagen wilt laten rijden dan hangt hier een toelage aan vast. Bovendien zal je ook van te voren moeten aangeven wie de andere bestuurders zijn en hiervoor het nodige papierwerk in orde moeten maken.

Aan welke voorwaarden is de bestuurder gebonden?

Niet elke bestuurder is geschikt om met een verhuiswagen te rijden. Controleer tijdig of jezelf of een andere bestuurder aan alle voorwaarden voldoet om met de wagen te mogen rijden. De voorwaarden zullen wellicht betrekking hebben op de leeftijd van de bestuurder en het aantal jaren dat de bestuurder in het bezit is van een rijbewijs. Sommige verhuurders hebben een hoger tarief voor jonge of onervaren bestuurders.

Wat voor verzekering is er aan de  verhuiswagen gebonden?

Niet elke verhuiswagen is op dezelfde manier verzekerd. Bekijk goed welke verzekering er aan jouw wagen gekoppeld is en wat er precies wordt verzekerd. Let ook op de som die jezelf zal moeten betalen indien er iets voorvalt.

Wat zijn de algemene voorwaarden die verbonden zijn aan de verhuur?

Elk verhuisbedrijf heeft zijn eigen set algemene voorwaarden. Verhuizers te Antwerpen zullen gebonden zijn aan een andere set voorwaarden dan verhuizers te Limburg.
In de algemene voorwaarden worden de rechten en plichten van de verhuurder en de huurder uit de doeken gedaan.  Daarin zullen zaken vermeld staan over de betaling, de toelating om naar het buitenland te rijden, de regeling van de borg en dergelijke meer. Het is ten zeerste aan te raden om de algemene voorwaarden eerst volledig door te lezen voor je een verhuiswagen huurt.

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij met de tags , . Bookmark de permalink.