Wagenpark verstransporteur in 1 dag voorzien van realtime monitoring

Hessing Logistiek kiest voor trailermonitoring T Comm Telematics

stvdbrink_03

Zoetermeer, 12 april 2016 – Hessing Logistiek, specialist in verstransport naar supermarkten in de Benelux, heeft alle 55 koeltrailers uitgerust met realtime trailermonitoring van T Comm Telematics. Hiermee heeft Hessing Logistiek online inzicht in de transporttemperaturen van alle koel- en diepvriestransporten en zijn van iedere trailer alle deuropeningen inzichtelijk. Bovendien wordt van iedere koelmachine geregistreerd wanneer en hoe lang die aanstaat, wordt inzichtelijk welke truck voor welke trailer staat en wordt het brandstofniveau in de tanks van de koelmachines gemonitord.

Hessing Logistiek vervoert panklare groentes, bewerkt fruit, verse sappen en maaltijdsalades aan supermarkten, fastfoodketens, groothandelaren, cateringbedrijven en inflight cateraars door de hele Benelux. De wensen en eisen die opdrachtgevers en de markt aan Hessing Logistiek stellen, worden steeds hoger. Hessing Logistiek vervoert superverse producten daarom in supermodern, betrouwbaar en goed onderhouden materieel. Dit materieel is voorzien van realtime trailermonitoring van T Comm Telematics om ervoor te zorgen dat de versproducten iedere dag op de juiste manier worden vervoerd en de klanten zeker weten dat alles supervers en op tijd wordt afgeleverd.

Supervers transport luistert nauw
Tjeerd Höfte, control & account bij Hessing Logistiek: “Het vervoeren van superverse producten luistert erg nauw. Schommelingen in temperaturen kunnen de producten aantasten. Het continu monitoren van de temperaturen in de laadruimte is daarom een belangrijke reden voor Hessing Logistiek om te kiezen voor trailermonitoring van T Comm Telematics. Hessing vervoert de superverse producten tussen een temperatuur van 2 en 6 graden. De draadloze temperatuursensoren geven een alarmmelding als de temperatuur onder de 2 graden zakt of boven de 6 graden uitkomt. We meten in iedere trailer de temperaturen op drie plaatsen: de aanzuiglucht, de uitblaaslucht en op 2/3 van de laadruimte, zodat we zeker weten dat overal in de trailer de temperatuur onder controle is.”

Razendsnelle inbouw
“Wij hebben het systeem van T Comm Telematics uitvoerig getest. Het is niet het goedkoopste systeem in de markt, maar het biedt ons de functionaliteiten die wij nodig hebben en levert ons direct toegevoegde waarde. De snelle inbouwtijd van het systeem van T Comm Telematics is écht een enorm voordeel. Na één dag inbouw hadden we bijna ons hele wagenpark online inzichtelijk, hier hebben we dus amper hinder van ondervonden.“ aldus Tjeerd.

Geen risico meer van droogloop
Het belang van temperatuurregistratie en de daarbij behorende deuropeningen was de voornaamste reden voor Hessing Logistiek om de trailers uit te rusten met de oplossing van T Comm Telematics. Maar naast het monitoren van de temperaturen in de laadruimten, meet Hessing Logistiek ook het brandstofniveau in de brandstoftanks van de koelmachines. Tjeerd Höfte: “Zonder koelmachine blijven onze producten niet supervers. Het is dus ontzettend belangrijk dat iedere koelmachine voorzien is van voldoende brandstof. De draadloze brandstofsensoren van T Comm Telematics geven ons online inzicht in het brandstofniveau in de brandstoftanks van de koelmachines en zorgen ervoor dat onze koelmachines nooit droog kunnen lopen. Controle geschiedt hierdoor volledig op afstand, zodat de focus ligt op de gevallen die aandacht nodig hebben.”

Over Hessing Logistiek
Hessing Logistiek van heeft zich sinds de oprichting in 2003 razendsnel ontwikkeld tot een specialist in geconditioneerd transport op elke gewenste temperatuur. Hessing Logistiek verzorgt het transport van versproducten, grondstoffen en halffabricaten door de hele Benelux voor meerdere opdrachtgevers. Het bedrijf telt ruim 140 medewerkers en opereert vanuit het West-Friese Zwaagdijk en heeft een standplaats in het Brabantse Helmond. Hessing Logistiek is een dochterbedrijf van Hessing BV. Deze internationale versonderneming versnijdt en bewerkt vanuit verschillende productielocaties dagverse groentes en vers fruit tot een assortiment van ruim 750 kant-en-klare versproducten.

Over T Comm Telematics
T Comm Telematics is specialist in het draadloos meten, registreren en realtime inzichtelijk maken van de locatie en staat van trailers, motor- en aanhangwagens en de conditie van de lading hierin. Onze oplossing wordt wereldwijd ingezet bij voedseltransport (levensmiddelen, AGF, vis, vlees), vervoer van bloemen en planten, farmaceutische producten, chemicaliën en vee. Daarbij gaat onze dienstverlening verder dan het monitoren van uw vracht. Onze volledig geïntegreerde systemen helpen u uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. www.tcommtelematics.com

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.