St vd Brink realtime zicht op transporttemperaturen levensmiddelen in verschillende compartimenten

stvdbrink_01

Zoetermeer, 7 april 2016 – St vd Brink uit Ermelo, gespecialiseerd in het vervoeren van koel- en diepvriesproducten naar distributiecentra en supermarkten, heeft een deel van haar koelwagens uitgerust met realtime trailermonitoring van T Comm Telematics. De geconditioneerde trailers zijn voorzien van gescheiden compartimenten, met elk een eigen vervoerstemperatuur. In ieder compartiment wordt apart de temperatuur gemeten met draadloze sensoren, zodat de kwaliteit van alle verschillende levensmiddelen gegarandeerd kan worden.

Kwaliteit is prioriteit
Ongeveer tachtig procent van de vloot van St. van den Brink bestaat uit materieel voor geconditioneerd vervoer, dat wordt ingezet voor belangrijke supermarktketens. Sander Jansen, Wagenparkbeheerder St vd Brink: ‘Onze klanten stellen de hoogste eisen aan de kwaliteit van het transport. Het monitoren van de temperaturen in onze geconditioneerde trailers heeft daarom hoge prioriteit. Met de oplossing van T Comm Telematics hebben wij 24/7 realtime inzicht in alle temperaturen in de verschillende compartimenten én in alle deuropeningen waardoor wij betrouwbare leveringen kunnen garanderen.’

Altijd toegang tot actuele informatie over trailers
“De oplossing van T Comm Telematics biedt St van den Brink toegevoegde waarde omdat het hele transportproces transparanter is geworden. We hebben nu elk moment van de dag alle actuele informatie van onze trailers tot onze beschikking en kunnen hiermee veel beter inspelen op vragen van onze klanten. Bij onduidelijkheden over temperaturen, zien we direct in een overzichtelijke grafiek wat op dat moment de temperatuur in het desbetreffende compartiment was en of de deur geopend of gesloten was. Direct aan de telefoon kun je twijfel wegnemen en dat werkt heel efficiënt”, verduidelijkt directeur Alex van den Brink.

Klanten continu inzicht geven
Sander Jansen: “Een aantal van onze klanten kijkt zelf online mee met de trailers die voor hen rijden. Zij hebben toegang tot de informatie over deze trailers en kunnen zo zelf meekijken met deze transporten. Bij vragen kunnen ze dus zelf alle trailerinformatie inzien en zijn niet afhankelijk van onze planning. Op de web portal van T Comm Telematics kunnen deze klanten bovendien zelf temperatuurrapportages uitdraaien voor hun kwaliteitscontrole.”

stvdbrink_02

 

Over St vd Brink
St vd Brink is een dynamische transportonderneming gespecialiseerd in het vervoer van temperatuur gecontroleerde producten. St. van den Brink heeft 800 medewerkers. De hoofdvestiging is gevestigd in Ermelo met eigen werkplaats voor het totale eigen onderhoud van APK tot nieuwbouw en een eigen wasstraat. Het bedrijf rijdt met 475 trekkende en 375 getrokken eenheden, zowel nationaal als internationaal op met name België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Men heeft de beschikking over 45.000 m² droge opslagfaciliteit en 5.000 m² geconditioneerd. St. van den Brink investeert continu in verduurzaming van het wagenpark.

Over T Comm Telematics
T Comm Telematics is specialist in het draadloos meten, registreren en realtime inzichtelijk maken van de locatie en staat van trailers, motor- en aanhangwagens en de conditie van de lading hierin. Onze oplossing wordt wereldwijd ingezet bij voedseltransport (levensmiddelen, AGF, vis, vlees), vervoer van bloemen en planten, farmaceutische producten, chemicaliën en vee. Daarbij gaat onze dienstverlening verder dan het monitoren van uw vracht. Onze volledig geïntegreerde systemen helpen u uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. www.tcommtelematics.com

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig met de tags , , . Bookmark de permalink.