De Dom in Utrecht

Ik ben laatst in Utrecht geweest en ik heb Utrecht bekeken vanuit een andere kant. Op een normale dag loop je door Utrecht of zit je in de auto ( DTC Taxi ) of fiets je of ga je met de bus. Maar heb Utrecht nu van bovenaf gezien. Dit was een hele bijzondere ervaring. Ik heb namelijk de Dom beklommen.  Om Utrecht te zien vanaf zo een hoogte was erg apart, een beetje eng, maar ook wel heel erg bijzonder. Ik ben met de trein naar Utrecht gegaan en op het station aangekomen heb ik een taxi genomen naar de Dom. Ik dacht ik ga zo genoeg lopen, dus heb daarom voor een taxi gekozen. Het was een heel mooi gezicht om Utrecht zo van bovenaf te bekijken en zeker niet te vergelijken met een plattegrond of een kaart of google maps, wat we allemaal tegenwoordig gebruiken.  De ervaring op zich was zeker de moeite waard. Het was wel een hele klus om boven aan te komen, maar boven aangekomen dan is het zeker de moeite waard.  Echt een aanrader dus.
Na de activiteit van het klimmen heb ik er toch voor gekozen om nog eerst wat te voet te gaan doen en zo begon ik wat te wandelen langs de Oude gracht. Het was lekker weer en heb op een terras een kop koffie gedaan. Ik had een mooi zicht op het Domplein.  Daarna heb ik nog wat gewandeld langs oude gebouwen in het centrum gebied van Utrecht. Het was erg leuk wat ik allemaal tegenkwam en heel mooi om te zien. Er staan redelijk wat oude gebouwen en monumentale panden in het centrum van Utrecht.  Utrecht is een mooie stad met veel geschiedenis. Later op de dag voelde ik me redelijk uitgeput en ben toen met de taxi verder gegaan. Samen met een vriendelijke taxichauffeur heb ik een route uitgestippeld. De taxichauffeur was erg vriendelijk en behulpzaam. Op die manier heb ik nog een rondje met taxi Utrecht door het centrumgebied gemaakt. Al met al was dit een leuke afsluiting van de dag.

Dit bericht is geplaatst in Lezen en Boeken, Maatschappij. Bookmark de permalink.