Traplift in huis

Een traplift is een geweldige uitvinding voor mensen met een fysieke beperking. Wanneer je het over mensen hebt met een fysieke beperking, kun je denken aan ouderen, mensen in een rolstoel en mensen die een fysieke beperking hebben als gevolg van een ongeval. Er zijn verschillende soorten trapliften verkrijgbaar. Welke traplift je nodig hebt hangt af van de beperking die je hebt.

De meest geïnstalleerde traplift in Nederland  is de stoeltraplift. Een stoeltraplift is een stoel die langs de trap gemonteerd is doormiddel van een rails. De stoel kan langs de rails naar beneden en naar boven bestuurd worden. Naast de stoeltraplift heb je ook de plateautraplift en de kindertraplift. Een plateautraplift is speciaal ontworpen voor mensen die in een rolstoel zitten. Uit de naam van de kindertraplift kan je al uitmaken voor wie de kindertraplift is ontworpen. Een kindertraplift is ontworpen voor kinderen die een fysiek beperking hebben. Ook voor mensen met overgewicht heeft men een traplift ontwerpen. Zo is er voor iedereen wel een speciale traplift te vinden. Informeer naar de mogelijkheden bij de diverse aanbieders van trapliften en vraag hen welke mogelijkheden ze jou kunnen bieden.

Kosten traplift

Meestal worden de kosten voor een traplift vergoed. Ook wanneer je vermogend bent kun je in aanmerking komen voor een vergoeding voor het aanschaffen van je traplift. Gemeenten mogen namelijk geen mensen weren bij uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Hierbij mogen gemeenten niet naar inkomen kijken. Rijkere mensen betalen al een hogere eigen bijdragen voor WMG-voorzieningen, zo stelde een rechter onlangs.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.